Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejarii au ocupat locul secund la turneul de la OstravaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
04 Iun 2017

Stejarii au ocupat locul secund la turneul de la Ostrava

Echipa nationala de rugby 7 a Romaniei a ocupat locul secund la primul turneu al Campionatului European, a doua divizie valorica. Aceasta competitie a avut loc la Ostrava, in Cehia si a programat astazi fazele eliminatorii. Stejarii, pregatiti de antrenorul Alexandru Lupu, au trecut in sferturile de finala de Israel, cu 12-0, dupa care in semifinale au intrecut reprezentativa din Luxemburg, cu scorul de 31-5.

In finala competitiei, formatia noastra a pierdut contra Suediei, cu 14-5, nationala vikinga invingandu-ne si in prima zi, in grupa preliminara.

In functie de locurile ocupate de fiecare echipa in acest turneu, s-au acordat puncte care conteaza pentru clasamentul Campionatului European. Ierarhia arata astfel:

1. Suedia 20 de puncte
2. Romania 18
​3. Luxemburg 16
4. Ucraina 14
​5. Israel 12
6. Cipru 10
7. Croatia 8
8. Letonia 6
​9. Moldova 4
​10. Lituania 3
11. Danemarca 2
12. Cehia 1

Prima clasata va promova in elita. Al doilea turneu, si ultimul al actualei stagiuni, va avea loc la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, in perioada 17-18 iunie. Formatia noastra trebuie sa recupereze ecartul de doua puncte pe care il avem fata de Suedia.

Ultima clasata, dar nu este cazul sa ne gandim la acest aspect, va retrograda in divizia a treia valorica.

Alte știri din Rugby