Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejăreii câștigă prima partidă din cadrul Rugby Europe U18 TrophyStefan Constantin / SportPictures.eu
08 Apr 2017

Stejăreii câștigă prima partidă din cadrul Rugby Europe U18 Trophy

Stejăreii au debutat la Douarnenez, în Franța, în cadrul competiției Rugby Europe U18 Trophy, al doilea eșalon valoric continental al acestei categorii de vârstă, într-o partidă impotriva Cehiei, pe care au câștigat-o cu rezultatul de 39-8, calificându-se astfel în semifinalele locurilor 1-4.

Inceputul de partida a fost unul pe contre, prima situatie de a marca apartinand echipei noastre, care insa a ratat o lovitura de pedeapsa prin Luca Nichitean. Cateva minute mai tarziu a venit insa un eseu marcat de Dragos Ser, transformat de Luca Nichitean si Stejareii conduceau cu 7-0. Initiativa a trecut de partea Cehiei si, dupa o perioada de presiune, juniorii cehi au gasit drumul catre terenul nostru de tinta, un eseu ramas netransformat, la care Stejareii au raspuns cu aceeasi moneda, Constantin Ivanciu urmarind inteligent un balon, pe care l-a culcat pentru a doua incercare trecuta in contul echipei noastre. Cehia a redus diferenta prin lovitura de pedeapsa a lui Cimprich, dar ecartul s-a marit din nou in urma unei actiuni personale a fundasului Cosmin Botezatu, cel care a finalizat cu eseu o cursa de aproximativ 50 de metri, slalomand practic prin intreaga defensiva adversa. Pana la pauza Stejareii au mai inscris un eseu, autor Darius Placintar, pe fondul presiunii inaintarii noastre si astfel prima repriza am incheiat-o in avantaj, rezultat 22-8, o diferenta care putea fi mult mai consistenta, daca Luca Nichitean nu irosea transformarile a trei din totalul de patru incercari marcate.

Inceputul reprizei secunde a apartinut cehilor, care au avut o situatie buna de a marca un eseu prin uvertura Cimprich, cu trecerea timpului insa Stejareii au revenit, pentru ca intre minutele 57 si 67 sa inscrie alte trei eseuri, avandu-i ca autori pe Sebastian Munteanu, Peter Chiriac si Emanuel Grigore, astfel conturandu-se rezultatul final, Romania-Cehia 39-8.

Cu aceasta victorie Stejareii s-au calificat in semifinalele locurilor 1-4 din cadrul Rugby Europe U18 Trophy, in care vor intalni invingatoarea dintre Germania si Luxemburg.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby