Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Stejăreii au pierdut partida cu Samoa la World Rugby U20 TrophyStefan Constantin / SportPictures.eu
02 Sep 2018

Stejăreii au pierdut partida cu Samoa la World Rugby U20 Trophy

Pe Stadionul Național Arcul de Triumf, România a disputat cea de-a doua partidă contând pentru Grupa B din cadrul competiției World Rugby U20 Trophy, adversară fiind Samoa, după o primă repriză echilibrată succesul revenind echipei din Insulele Pacificului cu scorul de 31-17.

Partida a inceput cu Stejareii dominandu-si pe gramada adversarul, o lovitura de pedeapsa a lui Cosmin Iliuta ducand jocul in 22-ul advers. A urmat o presiune constanta a echpei noastre, iar Emanuel Grigore aparut pe aripa stanga a batut defensiva samoanilor cu un eseu marcat la colt, ramas insa netransformat, din pozitie dificila Cristian Bumbac nu a gasit cadrul butului advers. Replica adversarilor a venit imediat si la prima faza dupa reluarea jocului, eseul lui Pupi Ah See a egalat situatia de pe tabela de scor, iar transformarea lui Simon Toleafoa i-a dus pe samoani in avantaj. Au urmat momente de joc mai bune ale echipei din Samoa si cu toate ca am incercat sa inchidem drumul catre terenul de tinta, in cele din urma Jim Tupe a majorat diferenta la 12-5. Simon Toleafoa avea sa majoreze ecartul ceva mai tarziu cu o actiune personala, tot el fiind si autorul transformarii, pana la pauza insa Stejareii au revenit cu incercarea aceluiasi mijlocas la gramada Emanuel Grigore, netransformata nici de aceasta data de Cristian Bumbac si la cabine s-a intrat cu rezultatul: Samoa-Romania 19-10

Repriza secunda a inceput cu Samoa mult mai decisa sa-si impuna jocul si Jim Tupe, iar apoi Sione Young Yen au culcat cate o data balonul in terenul nostru de tinta, una dintre incercari fiind transformata de Simon Toleafoa. Jocul a continuat sub acelasi aspect cu samoanii mult mai prezenti in joc si cu Frank Tato foarte aproape de un nou eseu. Pe final, Joe Faleafaga a vazut cartonasul galben, iar Fomai Fomai pe cel rosu si cu toate acestea o actiune puratata pe traseul Simon Toleafoa-Pupi Ah See-Sione Young Yen putea duce la o noua incercare in contul adversarilor nostri. In cele din urma Stejareii au resuit sa ameninte terenul de tinta advers si dupa o faza in doi, Cristian Bumbac-Sebastian Sirbu, am ramas in 22-ul samoanilor pentru ca eseul lui Robert Murariu, transformat de Cristian Bumbac sa stabilieasca scorul partidei.

Dupa cele doua partide disputate la World Rugby U20 Trophy, Romania se afla pe pozitia a treia in clasamentul Grupei A, iar miercuri, 5 septembrie, Stejareii vor intalni Hong Kong.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Juniori