Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
Steaua și CSM Oradea și-au aflat adversarele din turul preliminar al Ligii CampionilorMihai Toni Vasile / SportPictures.eu
22 Sep 2020

Steaua și CSM Oradea și-au aflat adversarele din turul preliminar al Ligii Campionilor

La sediul Ligii Europene de Natatie de la Nyon a avut loc tragerea la sorti a turneelor de calificare in Liga Campionilor la polo pe apă masculin. Romania va avea doua reprezentante la startul competitiei: campioana CSA Steaua Bucuresti si CSM Oradea.

Cele 18 echipe participante in preliminarii  au fost impartite in doua serii, de cate doua subdiviziuni, castigatoarele turneelor urmand sa se califice in grupele competitiei.

LEN a mai informat astazi ca meciurile din grupele principale ale Champions League se vor disputa ‘in bula’ in trei stagii, urmand a se juca de fiecare data in cate doua piscine. Echipele vor fi izolate pe perioada acestor turnee, conform protocolului sanitar LEN.

Steaua a fost repartizata in grupa A, prima subdiviziune, alaturi de Ortigia, CN Barcelona, Jadran Split si Primorac Kotor. In a doua subdiviziune vor juca: Szolnok, Mladost (echipa lui Cosmin Radu), Pay’s D’Aix si Ydraikos. Turneul va avea loc la Siracusa (Italia).

CSM Oradea va evolua in grupa B, subdiviziunea a doua si va intalni echipele Vouliagmeni, Brescia si ENKA Istanbul. In prima subdiviziune vor juca OSC Budapesta, Radnicki, Terrassa si Tourcoing. Turneul va avea loc la Budapesta.

Sistemul de joc este acelasi pentru ambele grupe. Se joaca fiecare cu fiecare in subdiviziuni, apoi echipele de pe primul loc vor disputa finalele turneelor. Castigatoarele se alatura celor 10 formatii detinatoare de wild-carduri in grupele competitiei.

Celelalte echipe vor juca de asemenea pentru clasamentul final, care va decide locul lor la tragerea la sorti pentru cea de-a doua competitie intercluburi, Euro Cup.

Echipele din grupele Ligii Campionilor detinatoare de wildcard:

Ferencvaros Telekom (Ungaria), Olympiacos Pireu (Grecia), Pro Recco (Italia), CNA Barceloneta (Spania), Jug AO Dubrovnik (Croatia), CN Marseille (Franta), Jadran Herceg Novi (Muntenegru).Spandau 04 (Germania), Dinamo Tbilisi (Georgia), Waspo 98 Hannover (Germania).

Cele 12 echipe care vor juca in grupele principale vor fi impartite in doua serii. Primele 4 clasate din fiecare serie se vor califica la Turneul Final Eight (Hanovra, 3-5 Iunie). Waspo Hannover este calificata la turneul final in calitate de organizatoare.

 

sursa: h2opolo.ro

Alte știri din Polo