Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Steaua își continuă neînvinsă parcursul în Cupa RomânieiDaniel Ciuc Sorin / SportPictures.eu
10 Oct 2020

Steaua își continuă neînvinsă parcursul în Cupa României

Etapa a patra a Cupei României a programat în Grupa B meciul dintre ACS Tomitanii și CSA Steaua, militarii impunându-se cu 36-6 (24-3) și consolidându-și astfel prima poziție în ierarhia grupei.

Steaua a inceput în forță partida desfășurată la Constanța, pe Stadionul Mihai Naca, punând presiune pe apărarea Tomitanilor. Astfel, în minutul 3, a venit și prima încercare, Eseria Vueti l-a deschis bine pe Dragoș Ser, care, după o pătrundere în forță, a culcat balonul în terenul de țintă. Tudor Boldor a transformat, 7-0. Câteva minute mai târziu, Tomitanii aveau posibilitatea să reducă ecartul, însă balonul trimis dintr-o lovitură de penalitate de Dragoș Burlacu de la aproape mijlocul terenului, a trecut pe lângă țintă.  Tot constănțenii au fost cei care au avut inițiațiva, reușind să mute jocul timp de minute bune în terenul de 22 al militarilor. Efortul lor a fost rasplatit in minutul 21, când același Burlacu a reușit să concretizeze o penalitate, 7-3. De notat aici una dintre cele mai frumoase faze ale primei părți, intercepția reușită de Madalin Mihalache, oprit dupa o cursă frumoasă, în terenul de 22 al roș-albaștrilor de Julien Bartoli. În minutul 28, Steaua a mărit ecartul prin încercarea lui Damian Strătilă, recent întors de la SCM Timișoara. Boldor a ratat transformarea, 12-3.  În ciuda jocului echilibrat, tot militarii sunt cei care pun puncte pe tabelă, Eseria Vueti concretizând o acțiune bună a pachetului de înaintare, Boldor a transformat, 19-3. Două minute mai târziu, Steaua avea să bifeze eseul cu numărul patru după pătrunderea lui Florin Ioniță care i-a pasat lui Alexandru Porojan, de neoprit până în terenul de țină. Boldor a ratat transformarea, 24-3. Înainte de intrarea la vestiare, Tomitanii aveau posibilitatea să mai pună trei puncte pe tabelă, printr-o penalitate, însă balonul trimis de Burlacu, a trecut puțin pe lângă buturi.

Repriză secundă a adus un joc echilibrat, ambele echipe având posibilitatea de a-și adauga puncte. A fost nevoie insa de 30 de minute de la reluarea meciului ca tabela să se modifice. O lipsă de sincronizare în tușă a Tomitanilor a făcut ca balonul sa ajunga la Vasile Balan, care a marcat eseu, trasformat de Bogdan Doroftei, 31-3. În minutul 72, Burlacu a mai adaugat trei puncte în dreptul Tomitanilor dintr-o penalitate 31-6. Steaua și-a păstrat însă diferența, în minutul 75, Florin Surugiu reușind un nou eseu, finalizând o fază începută de Cristi Pana care a recuperat balonul si i l-a pasat lui Vueti, acestand văzându-l foarte bine pe Surugiu. Doroftei a ratat transformarea, scorul fiind 36-6, rezultat cu care s-a si încheiat partida.

Meciul dintre Universitatea Cluj si CSM Stiinta Baia Mare nu s-a disputat, din cauza ca rezultatele testului COVID-19 nu au venit la timp pentru clujeni. Partida va fi omologata cu rezultatul de 5-0 pentru baimareni.

Cupa Romaniei ia o pauza pana pe 14 noiembrie, cand sunt programate meciurile din etapa a V-a: SCM Timisoara – U Cluj si CS Dinamo – ACS Tomitanii.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby