Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
Steaua este campioană naționalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Mai 2016

Steaua este campioană națională

Finala finalei Superligii Naționale de polo pe apă s-a disputat la Bazinul Ghencea, unde Steaua s-a impus cu un neverosimil 12-5 (5-1, 3-1, 2-1, 2-2), în fața marii rivale CSM Digi Oradea.

Jocul a fost la discreția militarilor, care au condus da capo al fine. Cei mai eficienți jucători au fost Nikola Murisic 4 goluri și Djordje Filipovic 3 goluri. Orădenii au fost pur și simplu de nerecunoscut, ei pierzând acest meci decisiv fără drept de apel.

Steaua a câștigat titlul național după o pauză de 9 ani. Antrenorul secund, Răzvan Cristescu, a participat ca jucător la ultimul titlu stelist, în 2006.

Bazinul Ghencea a fost plin, mulți dintre spectatori fiind prezenți și la Campionatele Internaționale de înot.

Federația Română de Polo a decernat și premii individuale. Trofeul ”Gruia Novac”, pentru cel mai bun marcator, a revenit lui Vlad Georgescu, de la Sportul Studențesc Corona, autor a 105 goluri.

Trofeul ”Florin Slăvei”, pentru cel mai bun portar, i-a revenit lui Dragoș Stoenescu, de la Steaua, în timp ce Trofeul ”Andrei Zahan”, pentru cel mai tehnic jucător, i-a fost decernat lui Tiberiu Negrean.

Premiul ”Constantin Vasiliu”, pentru cel mai bun antrenor, a ajuns în palmaresul lui Andrei Iosep, tehnicianul de la Steaua.

Alte știri din Polo