Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Steaua confirmă poziţia din clasament
19 Ian 2014

Steaua confirmă poziţia din clasament

Finalul turneului cu numărul trei din cadrul Campionatului Naţional de hochei seniori a consemnat astăzi încă două partide, CSM Dunărea Galaţi jucând împotriva Sportului Studenţesc în timp ce meciul vedetă a pus faţă în faţă pe Steaua Bucureşti şi Progym Gheorghieni.

După duşul rece de acum 2 zile cînd a pierdut în overtime meciul susţinut în faţa Dunării Galaţi, Steaua nu îşi putea permite încă un pas greşit în meciul de astăzi susţinut contra unei alte pretendente la şefia clasamentului, Progym Gheorghieni.

Steliştii au început foarte determinat şi au punctat foarte repede, în secunda 21 a primei reprize, prin Mihai Georgescu, asistat de Ioan Timaru, pentru ca apoi să controleze repriza întâi, terminată cu acest scor şi să apere acest avantaj pe toată durata reprizei secunde, reuşind chiar să majoreze scorul la capătul unei combinaţii pe traseul Leonard Pascaru, Nicuşor Luşneac şi Marcus Marius, cel din urmă finalizând cu 10 secunde înainte de terminarea actului doi (minutul 19:50).

Ultima parte a meciului a fost controlată tot de Steaua care a ştiut să gestioneze avantajul primelor două reprize şi a mai punctat o dată prin Viorel Nicolescu, tot ca urmare a unui joc in trei (assist Mihai Georgescu şi Ioan Timaru); golul de onoare a venit cu 40 de secunde înainte de final, prin reuşita lui Laszlo Szekely (asistat de Zsombor Pal), în minutul 19:21. Asadar, rezultat final, Steaua Bucureşti - Progym Ghiorghieni 3-1 (pe reprize 1-0, 1-0, 1-1) şi echipa din capitală îşi păstrează poziţia de lider.

În cealaltă partidă a zilei, CSM Dunărea Galaţi a învins fără emoţii cu scorul de 14-4 (pe reprize 3-2, 8-2, 3-0) pe Sportul Studenţesc după un meci echilibrat doar în prima repriză, când studenţii bucureşteni au reuşit să conducă de două ori pe tabelă, deschizând scorul în minutul 4:04 prin Tănase Daniel, apoi preluând conducerea la 2 prin acelaşi jucător în minutul 15:00. Restul partidei a fost un galop de sănătate pentru cei din Galaţi, care se menţin pe a treia poziţie a clasamentului, cu 10 puncte din 6 meciuri disputate.

Clasamentul dupa 3 etape este următorul:

LOC ECHIPA MJ W OTW SOW OTL SOL L PTS
1  Steaua Bucuresti 7 6 0 0 1 0 0 19
2  Progym Gheorgheni 7 4 0 0 1 0 2 13
3  CSM Dunarea Galati 6 2 2 0 0 0 2 10
4  Sportul Studentesc Bucuresti 8 0 0 0 0 0 8 0

Etapa următoare va avea loc la Gheorgieni în perioada 24-26 ianuarie.

Alte știri din Hochei