Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Steaua câștigă primul trofeu al sezonuluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Mai 2015

Steaua câștigă primul trofeu al sezonului

Trofeul Cupei Ligii Adeplast a revenit echipei Steaua București, câștigătoare a finalei disputată în această seară pe Arena Națională împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 3-0 (1-0).

Cu o formulă de joc axată pe jucătorii care nu au avut ocazia să evolueze prea mult în meciurile de campionat, Steaua a beneficiat de o deschidere de scor rapidă, din penalty, în minutul 3 al partidei. Breeveld a fost faultat în careul gorjenilor și arbitrul Adrian Comănescu a dictat fără ezitare lovitură de pedeapsă, executată și transformată de Gabi Iancu. Nevoiți să trecă în registru ofensiv, Pandurii nu au probleme să preia inițiativa și cel mai periculos jucător este Nicoară. Mijlocașul are două ocazii importante în minutele 19 și 23, în ambele situații Niță fiind la post.

Intrarea lui Adi Popa după pauză imprimă o viteză superioară atacului roș-albaștrilor și în trei minute Steaua are trei ocazii mari, prin Chipciu și Țucudean, cea de-a doua a sa fiind monumentală, trimițând cu capul pe lângă poartă de la 2 metri. Momcilovic îi dă replica cu o ratare la fel de mare, tot cu capul, dar de la 6 metri, iar un gol egalizator ar fi putut schimba soarta meciului. Nu a fost să fie gol la poarta lui Niță, dar la 3 minute distanță, în minutul 54, Chipciu reia imparabil din mijlocul careului centrarea de pe partea dreaptă a lui Adi Popa. Golul de 3-0 a venit în minutul 67, Chipciu păcălindu-l pe Vasiljevic și furându-i mingea la marginea careului Pandurilor. Dând dovadă de altruism, Chipciu i-a pasat lui Țucudean și vârful a îndeplinit formalitatea de a împinge mingea în plasă.

Aici s-a terminat jocul, ultimul moment important fiind accidentarea lui Eric, în urma căruia a părăsit terenul de joc și și-a lăsat colegii în 10 după ce Edi Iordănescu a operat toate schimbările. Ultimele minute s-au scurs relaxat, Steaua apropiindu-și primul trofeu al sezonului.

 

Steaua (antrenor Constantin Gâlcă): Niţă – Papp, Luchin, Tamaş, Latovlevici – Breeveld, Neagu – Chipciu, Iancu (min. 62 Rusescu), Enceanu (min. 46 Ad. Popa) – Ţucudean (min. 75 Vâlceanu)

Pandurii (antrenor Edi Iordănescu): Mingote – Unguruşan, Cordoş (min. 20 Şandru), Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Mrzljak (min. 78 Eric) – Răduţ, Nistor, Nicoară (min. 69 Buleică) - Matulevicius

Alte știri din Fotbal