Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Steaua câştigă derby-ul şi se distanţează în clasamentSportPictures.eu
27 Ian 2014

Steaua câştigă derby-ul şi se distanţează în clasament

Partida vedetă a turneului cu numărul patru din Campionatul Naţional de Hochei s-a desfăşurat duminică, 26 ianuarie, în ziua a treia a acestei etape şi le-a pus faţă în faţă pe Steaua Bucureşti şi Progym Gheorgheni, gazda întrecerii. Cele două formaţii aflate pe primele două locuri ale clasamentului au oferit un meci de bună calitate, punctat de faze spectaculoase, nerv şi nervi pe gheaţă, goluri şi suspans pînă în ultimele secunde.

Steaua a început mai bine şi după 15:01 minute a reuşit să deschidă scorul prin Leonard Pascaru (din pasa lui Cătălin Berdila). Gazdele au replicat câteva minute mai târziu şi au egalat prin Szabolcs Hildebrand când mai erau doar 40 de secunde de joc, după o combinaţie în trei la care au mai participat Vitaly Kyrychenko şi Csergo Hunor (minutul 19:14).

A doua repriză a fost cea hotărâtoare pentru soarta acestei partide, Steaua reuşind să puncteze de două ori, mai întâi în minutul 5:10 prin Mircea Constantin care a fructificat o superioritate numerică, apoi prin Florian Bocu în minutul 11:19, din pasa lui Andrei Dumitru, intrând astfel în pauza dinaintea ultimului act cu un avantaj de două goluri(3-1).

La reluare, hocheiştii de la Progym au revenit pe gheată hotăriţi să întoarcă rezultatul şi au reuşit relativ repede să reducă din diferenţă, punctând în minutul 3:24 prin Csaba Gall, din pasa lui Sara Tibor. Au urmat apoi momente de presiune la poarta aparată de Adrian Catrinoi, însă steliştii s-au apărat bine şi au reuşit chiar să mai înscrie un gol pe final, Ioan Timaru găsind drumul spre poarta goală în minutul 19:49, după ce adversarii înlocuiseră portarul cu un jucator de atac.

Scorul final de 4-2 (1-1, 2-0, 1-1) pentru Steaua îi consolidează prima poziţie în clasament cu 28 de puncte, în timp ce Progym rămâne pe locul doi cu 19 puncte.

În primul meci al zilei Sportul Studenţesc a reuşit doar un gol în poarta celor de la Dunărea Galaţi, aceştia din urmă înscriind nu mai puţin de 11 goluri, scorul pe reprize fiind 4-0, 4-1, 3-0 pentru gălăţeni.

CSM Dunărea Galaţi acumulează 13 puncte (un meci mai puţin disputat) şi rămâne pe locul trei iar Sportul Studenţesc ocupă ultima poziţie a clasamentului având 11 meciuri pierdute din tot atâtea jucate.

Turneul cinci va avea loc la Cârţa în perioada 31 ianuarei-2 februarie 2014.

LOC ECHIPA MJ W OTW SOW OTL SOL L PTS
1 Steaua București 10 9 0 0 1 0 0 28
2 Progym Gheorgheni 10 6 0 0 1 0 3 19
3 CSM Dunărea Galați 9 3 2 0 0 0 4 13
4 Sportul Studențesc București 11 0 0 0 0 0 11 0

 

Alte știri din Hochei