Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Steaua, atrasă de constelaţia playoffSportPictures.eu
04 Mar 2014

Steaua, atrasă de constelaţia playoff

Ziua de luni, 3 martie, a adus două meciuri de baschet masculin din Liga Naţională, unul care a închis etapa a 21-a (la Timişoara), celălalt care a deschis etapa a 22-a (la Constanţa), în ambele câştigând oaspeţii. Steaua este acum la un pas de locul opt care duce în playoff, iar Energia are cu un punct mai mult (33), fiind pe şase.

 

În sala “Constantin Jude”, în prezenţa a 1000 de spectatori, s-a disputat o partidă echilibrată de la început la sfârşit, în care Energia a marcat primele şi ultimele puncte.

BC Timişoara – CS Energia Rovinari 78 – 85 (16-26, 24-16, 16-19, 22-24)

În prima parte, au condus în permanenţă oaspeţii, chiar şi cu 14 puncte (12-26, min. 8), doar că timişorenii revin cu ultimele patru puncte înscrise în primul sfert şi primele cinci în sfertul doi, anunţând că se reînscriu la luptă. Înainte de pauză, gazdele confirmă forma bună şi înscriu şase puncte la rând, micşorând diferenţa la 40-42.

Imediat după pauză, BC Timişoara lansează atac după atac pentru egalare, dar obţin mai mult de atât, preluând avantajul în minutul 25, 50-49, iar de egalare se ocupă imediat oaspeţii (50-50). Urmează o serie de coşuri pentru schimbări succesive de lider, minutul 30 găsind formaţia de pe Bega cu un plus de energie pentru a treia „victorie”parţială”, 56-61.

În ultimul sfert, pe fondul dominării Energiei, gazdele sunt inspirate şi cer time-out, după care marchează şapte puncte şi egalează, 65-65. La fel de inspirată este şi conducerea tehnică a Energiei, cerând time-out, oprind iureşul gazdelor şi revenind în joc cu motivaţie suplimentară: înscriu şase puncte, iar BC doar două. Până la final, deşi au mai beneficiat de două opriri de joc, timişorenii nu mai reuşesc să oprească victoria pentru ei, cedând iniţiativa şi meciul.

Cei mai buni marcatori au fost J. Conley (28 puncte) pentru BC Timişoara şi G. Watson (17 puncte) pentru Energia Rovinari.

 

În Sala Sporturilor, cu doar 175 de suporteri în tribune, Steaua Bucureşti a jucat al doilea meci în 24 de ore, venind direct din deplasarea de la Concordia Chiajna. Bucureştenii se menţin cu motoarele turate, fiind la a treia victorie consecutivă după înfrângerea la Asesoft Ploieşti.

CS Farul Constanţa – Steaua Eximbank Bucureşti 53 – 87 (14-15, 14- 29, 11-27, 14-16)

Farul a condus o singură dată, cu 2-0, a fost egalată repede la 2-2 şi... a pierdut meciul din mână, steliştii făcând legea în toate sferturile, mai ales în al doilea şi al treilea, când s-au desprins decisiv.

Cei mai buni marcatori au fost C. Stănescu (15 puncte) pentru Farul şi G. Mangano (21 puncte) pentru Steaua.

După două jocuri cu ultimele două clasate, roş-albaştrii s-au apropiat la limită de locurile de playoff şi pot spera că pe utima sută de metri vor sări în plutonul primelor opt echipe, mai ales că au o restanţă de disputat, din etapa 16-a, cu Gaz Metan, acasă.

Alte știri din Baschet