Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Steaua CSM Eximbank l-a transferat pe Chris CooperAFP / Mediafax Foto
06 Iul 2015

Steaua CSM Eximbank l-a transferat pe Chris Cooper

Steaua CSM EximBank a anunţat transferul centrului american Chris Cooper (25 ani, 2.05 metri). Jucătorul de peste ocean a evoluat ultima dată la campioana CSU Asesoft, alături de care a cucerit titlul național, Supercupa și a pus umărul pentru un parcurs de excepție în Eurocup.

Cooper este un pivot atletic, spectaculos, preocupat în special de faza defensivă, unde se remarcă la capitolele recuperări şi capace. Hristu Șapera îi va oferi tânărului centru un rol pe care îl aștepta de multă vreme și pentru care a muncit ca back up la Asesoft și Siauliai, în primii doi ani de Europa.

După absolvirea Universităţii Old Dominion din SUA, în 2012, pentru a cărei echipă a evoluat timp de 4 sezoane în NCAA 1, Cooper şi-a încercat norocul în draftul NBA, fără a primi însă vreo şansă. În luna noiembrie a aceluiaşi an, americanul a fost ales cu cea de-a 31-a opţiune în D-League (Liga de Dezvoltare a NBA) de către Bakersfield Jam, bifând medii de 3.9 puncte şi 5.8 recuperări, în 47 de partide.

Primul contact cu baschetul european l-a avut în Lituania, cu Siauliai, formaţie pentru care a evoluat şi în Liga Baltică, o competiție pe care a câștigat-o. Mai mult din postura de rezervă, Cooper a strâns medii generale de 8 puncte şi 5.4 recuperări, fiind foarte eficient într-un număr mic de minute.

La debutul în România, în tricoul Asesoftului, Chris Cooper a avut niște statistici bune pe medii reduse de minute, ceea ce îl recomandă drept un jucător cu mare potențial. În Eurocup, americanul a înregistrat, în 16 meciuri, 3.3 puncte, 4.3 recuperări și un capac pe partidă. În victoria ploieștenilor la Valencia, deținătoarea trofeului, pivotul a bifat 5 puncte, 5 recuperări și 5 capace, recordul rundei în Eurocup. Și în fața turcilor de la Banvit, Cooper a contribuit la victorie cu 8 puncte și 5 recuperări.

În campionat, americanul s-a dezlănțuit pe final de sezon, terminând stagiunea cu 8.2 puncte, 6 recuperări și 1.3 capace pe meci.

 

sursa: steauabaschet.ro

Alte știri din Baschet