Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Steaua CSM EximBank, la prima înfrângere pe teren propriu în EurocupRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Oct 2015

Steaua CSM EximBank, la prima înfrângere pe teren propriu în Eurocup

Steaua CSM EximBank a fost învinsă, în etapa a III-a din Eurocup, de Banvit Bandirma, una dintre cele mai experimentate echipe din Turcia, scor 64-78. Meciul s-a disputat în Sala Polivalentă din Capitală, în faţa a peste 1.800 de spectatori.

În primul sfert, formaţia roş-albastră s-a menţinut aproape de Banvit pe tabela de marcaj, dar, deşi a condus la recupeări (11 pentru Steaua, 6 pentru Banvit), a pierdut mai multe mingi (5-3). Steliştii au început cu un procentaj slab la aruncările de 2 puncte (22%), reuşind să înscrie 8 puncte doar din aruncările libere. Primele 10 minute s-au încheiat cu Banvit în avantaj, 20-15.

Steaua s-a văzut cu adevărat dominată în sfertul secund, când i-a permis lui Banvit să se distanţeze la peste 10 puncte. Deşi adversarii au irosit multe ocazii (6 din 11 la 2 puncte şi 1 din 8 de la 3 puncte, în sfertul secund), dar Steaua a fost incapabilă să ţină pasul. Elevii lui Hristu Şapera au fost mai slabi şi la capitolul recuperări (9-17) şi au intrat la pauză conduşi cu 14 puncte (27-41).

Singura reprezentantă a României în Eurocup a reuşit să diminueze diferenţa în startul celei de-a doua jumătăţi, prin triplele lui Nicoară, Rasic şi Marinovic. Banvit şi-a menţinut conducerea şi a intrat în ultimele 10 minute cu un avantaj de 13 puncte (42-55), deşi Steaua a câştigat sfertul al treilea (15-14).

Secvenţa decisivă a fost şi cea mai ofensivă, din punct de vedere al punctelor înscrise. Banvit s-a distanţat la peste 20 de puncte (42-64) şi i-a permis Stelei să se apropie la 14 puncte.

Partida s-a încheiat 64-78, în favoarea turcilor, un rezultat care complică lucrurile în Grupa D. Steaua, Buducnost şi Banvit, fiecare cu câte o victorie şi două înfrângeri, se află la egalitate, pe poziţia a patra, ultima care permite accesul în runda următoare. Primele trei locuri sunt ocupate de Unics Kazan, Aris Salonic şi Trabzonspor, cu câte două victorii şi o înfrângere.

Cred că din punct de vedere al procentajelor am stat extrem de slab la 2 puncte, jocul la interior nu a produs nimic pentru noi în această seară şi asta ne-a îngreunat foarte mult sarcina. Banvit este o echipă extrem de atletică, cu jucători foarte fizici, buni la a pune presiune pe minge, afară. Noi nu avem această dimensiune a jocului şi am depins mult de procentajul aruncărilor de la 3 puncte. Nu ne-am jucat atuurile aşa cum trebuia“, a explicat la finalul partidei Hristu Şapera, primul antrenor român care conduce o formaţie în Eurocup.

Titus Nicoară a făcut, din nou, un meci foarte reuşit pentru Steaua, totalizând 17 puncte şi 13 recuperări. Bill Amis a marcat 13 puncte şi a adăugat 7 recuperări, iar Marko Marinovic a adăugat alte 12 puncte. Adrien Moerman a bifat 16 puncte şi 9 recuperări pentru oaspeţi, A.J. Slaughter, 14 puncte, iar DeShawn Stephens, 12 puncte în doar 14 minute petrecute pe parchet. Fostul jucător al Stelei din 2010, Coutrney Fortson, a marcat 5 puncte şi a bifat 3 pase decisive.

În ciuda rezultatului nefavorabil, Marko Marinovic a scris istorie alături de Steaua CSM EximBank în meciul cu Banvit. Fundaşul sârb a devenit cel mai bun pasator din istoria Eurocup. Marinovic a totalizat 5 pase decisive, ajungând la un total al carierei de 366. Coordonatorul Stelei l-a depăşit astfel pe conaţionalul său, Stefan Markovic, care are 363 de pase în competiţie.

Pentru Steaua CSM EximBank, urmează o deplasare în Grecia, miercuri, 5 noiembrie, când o va întâlni pe Aris Salonic. În ultima etapă, Aris s-a impus la Kazan, pe terenul lui Unics, scor 74-73.

Alte știri din Baschet