Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Steaua CSM EximBank U18, campioană naționalăsteauabaschet.ro
20 Mai 2015

Steaua CSM EximBank U18, campioană națională

Steaua CSM EximBank și-a adjudecat titlul la categoria U18 masculin după o finală interzisă cardiacilor împotriva lui U Mobitelco Cluj.

Steaua CSM EximBank U18 a inceput foarte bine partida si dupa primul sfert s-a distantat la 10 puncte, scor 22-12. Totusi, clujenii, care au profitat si de faptul ca s-a jucat in Sala Polivalenta din Cluj, au recuperat in sfertul 2, pe care si l-au adjudecat cu 22-11 si astfel au intrat in avantaj la pauza mare, 34-33.

Stelistii au trecut din nou in avantaj dupa ce s-au impus in sfertul trei cu 17-14, iar ultimele 10 minute ale finale au fost parca desprinse dintr-un film thriller. Cu 1 minut si 2 secunde ramase de disputat, Steaua CSM EximBank avea un avantaj aparent linistitor de 6 puncte si conducea cu 65-59, moment in care Aras Teir, Nandor Kuti si Camil Berculescu de la U Mobitelco au intors rezultatul, 66-65. Cu 12 secunde inainte de final, U Mobitelco Cluj a beneficiat de doua aruncari libere pe care insa Nandor Kuti  le-a ratat, iar Andrei Iliescu a devenit erou, a inscris cu doar trei secunde inainte de final un cos de trei puncte si a adus victoria Stelei cu 68-66, astfel juniorii ros-albastrii devenind campioni nationali.

Ionut Berceanu a evoluat in toate cele 40 de minute de joc, si a avut 21 de puncte, 12 recuperari si 4 pase decisive fiind desemnat MVP-ul finalei. Andrei Iliescu a adaugat 15 puncte, iar Petrea si Diaconescu au terminat cu cate 9 puncte fiecare.

In tabara clujenilor Nandor Kuti a jucat deasemenea in toate cele 40 de minute si a avut 20 de puncte, 10 recuperari si 4 pase decisive, el fiind urmat de Teir si Berculescu cu cate 11 puncte.

In “cinci-ul ideal al turneului final” Steaua CSM EximBank a avut trei jucatori, Andrei Iliescu, Ionut Berceanu si Anton Diaconescu.

Totodata, Steaua CSM EximBank 2 U16 s-a clasat pe un onorabil loc 5 la Turneul Final U18, o performanta unica in baschetul romanesc din 2008  pana in prezent, fiind singurul club de baschet calificat la turneul U18 cu doua echipe.

 

sursa: steauabaschet.ro

Alte știri din Juniori