Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Stagiu în Spania pentru fotbalisteAndreea Alexandru / Mediafax Foto
13 Ian 2016

Stagiu în Spania pentru fotbaliste

Reprezentativa feminină de fotbal a României se pregătește de partea a doua a preliminariilor EURO 2017 într-un stagiu ce se va desfășura în San Pedro del Pinatar, regiunea Murcia, Spania. Naționala antrenată de Mirel Albon va face deplasarea în peninsula iberică pe 17 ianuarie și va reveni în țară pe 27 ianuarie.

În această perioadă, echipa națională feminină va disputa trei jocuri amicale: cu Albacete (formație din prima ligă spaniolă) pe 20 ianuarie, cu Norvegia pe 22 ianuarie și cu Levante (formație din prima ligă spaniolă) pe 26 ianuarie.

 

Lotul de 22 de jucătoare convocat pentru stagiul de pregătire este următorul:

Portari: Andreea Părăluță (ASA Tg. Mureș), Roxana Oprea (St. Polten/Austria)

Fundași: Andreea Corduneanu, Corina Olar, Lidia Havriștiuc, Teodora Meluță (toate Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Medyk Konin/Polonia), Olivia Oprea (Levante/Spania), Kinga Barabasi (ASA Tg. Mureș)

Mijlocași: Ioana Bortan , Beatrice Tărășilă, Adina Giurgiu, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu (toate Olimpia Cluj), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Anamaria Gorea (ASA Tg. Mureș)

Atacanți: Mara Bâtea, Mihaela Ciolacu, Alexandru Lunca (toate Olimpia Cluj), Laura Rus (FC Suwon/Coreea de Sud), Nicolae Popa (San Antonio Lions Futball Club/SUA), Alexandra Lixandru (Northern Arizona University/SUA)

 

Cu două victorii, 3-0 cu Albania și 3-1 în Grecia, un rezultat de egalitate, 2-2 în Ucraina, și o înfrângere, 0-3 în Franța, ”tricolorele” antrenate de Mirel Albon se află pe poziția a doua în preliminariile EURO 2017, una care, la finalul campaniei, va aduce ori calificarea directă la turneul final, ori dreptul de participare în jocul de play-off. ”Obiectivul este participarea în premieră a naționalei feminine a României la un turneu final de Campionat European”, spune selecționerul, citat de www.frf.ro. . 

La Campionatul European ce va fi găzduit în 2017 de Olanda se califică direct reprezentativele de pe primul loc în cele opt grupe preliminare plus șase dintre selecționatele clasate pe locul al doilea. Alte două ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off pentru ultimul loc la turneul final, unul care, în premieră, se va desfășura cu 16 participante. 

Alte știri din Fotbal