Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Sportivii români de la bob şi sanie pe podiumurile internaţionaleAFP / Mediafax Foto
21 Feb 2017

Sportivii români de la bob şi sanie pe podiumurile internaţionale

Sportivii români de la bob si sanie au obţinut două medalii de bronz la competiţiile internaţionale, dar şi clasări în faţa ţărilor cu renume în sporturile de iarnă. Cel mai important rezultat este locul III obţinut la proba pe echipe în cadrul Campionatului Mondial de Bob și Skeleton de către sportivele Maria Constantin şi Andreea Grecu la Königssee, Germania. Fetele au fost medaliate cu bronz alături de scheletoniştii germani Alexander Gassner şi Anna Fernstädt şi de echipajul de bob masculin pilotat de Richard Oelsner. Echipa internaţională mixtă formată din româncele noastre şi cei patru nemţi a urcat pe podium devansând ţări cu renume, precum Rusia, Canada, America şi Austria. La start, în total, au fost 12 echipe.

În cadrul Campionatului Mondial, Maria Constantin şi Andreea Grecu au ocupat şi locul 11 în proba de bob două persoana feminin, iar în urmă cu două săptămâni s-au clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale de Tineret de la Winterberg, competiţie desfăşurată în acelaşi timp cu etapa de Cupa Europei, acolo unde Andreea Grecu, de data aceasta pilot, a obţinut medalia de bronz în echipă cu cu Erika Halai.

Tot la Königssee, pilotul de bob Mihai Tentea a fost premiat cu “Rookie Trophy” (Trofeul Începătorilor) pentru participarea la primul concurs dedicat seniorilor. Trofeul a fost înfiinţat în anul 1931, iar pe el sunt gravate nume mari ale bobului, printre care şi românii Dragoş Panaitescu şi Ion Panţuru, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice. În urmă cu două săptămâni, Mihai Tentea a mai obţinut medalia de bronz la proba de bob 4 persoane la Campionatele Mondiale U23 de la Winterberg.

Finalul acestei săptămâni ne-a mai adus o medalie de bronz. Echipa juniorilor de la sanie a terminat Cupa Mondială pe locul 3 în clasamentul general după şase etape. Sportivii Camen Manolescu, Andrei Turea, Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun au urcat pe podium după echipele din Rusia şi Germania, la start fiind în total 15 naţiuni. Clasamentul general a fost realizat după desfăşurarea ultimei etape a Cupei Mondiale de la Winterberg. Tot la această etapă, echipajul de dublu format din Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun, s-a clasat pe locul 5 terminând cele şase etape ale Cupei Mondiale pe locul 6.

 

sursa: facebook.com/bobsanie/

Alte știri din Sporturi de iarnă