Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Spectacol la Cupa Europei de floretă femininRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Apr 2015

Spectacol la Cupa Europei de floretă feminin

Bourg la Reine, din Franța, este noua câștigătoare a Cupei Europei la floretă feminin, competiție care s-a desfășurat la București, pentru a doua oară consecutiv.

Franțuzoaicele s-au impus în finala cu Steaua, cu scorul de 35-32, după un asalt de închidere spectaculos, în care clubul militar a fost reprezentat de Maria Boldor. De remarcat că în componența sportivelor din hexagon s-au aflat două floretiste de top, e vorba de Ines Boubakir Le Pechoux, numărul 7 mondial, dar și gaelle Gebet, numărul 22 mondial. Antrenorul Petre Ducu a făcut o schimbare tactică de efect, în antepenultimul asalt, când a introdus-o pe planșă pe mezina lotului, Anca Săveanu, în locul Corine Damaschin. Anca a avut o evoluție foarte curajoasă, dominând-o în parțial pe Sarah Bertille, evident mult mai experimentată.

Finala a fost arbitrată de românul Florin Gheorghe și de moldoveanul Alexandru Leu. Tabăra franceză a acceptat fără rezerve arbitrajul lui Florin Gheorghe, acesta fiind desemnat de către Confederația Europeană de Scrimă drept cel mai bun arbitru în 2014.

În finala mică, CSU Poli Timișoara a întors spectaculos disputa cu CDS Mangiarotti, din Italia, câștigând cu 45-41, după ce bănățencele, la un moment dat, au avut de recuperat 12 tușe. Antrenorul Tudor Petruș s-a bazat pentru Cupa Europei pe Petra Magyar, Isabelle Stan, Ana Boldor și Laura Vârgă.

Spectaculos a fost și duelul semifinal, în care Steaua și CSU Poli Timișoara au deschis cu tandemul surorilor Boldor, Maria respectiv Ana, pe planșa podium. Roș-albastrele s-au impus cu 45-33, în timp ce pe cealaltă parte de tablou Bourg la Reine a învins categoric pe CDS Mangiarotti, cu 45-20.

În duelul pentru locurile 5-6, învinsele din sferturile de finală au oferit un spectacol agreabil, câștigătoare fiind formația din Israel, Hapoel Akko Romach Abirim, 45-20, în fața Școlii de Scrimă Chișinău, din Republica Moldova.

Concluzia este că spectacolul sportiv a fost unul de ținută, la un sport în care România are o tradiție îndelungată. Felicitări și CSA Steaua pentru organizarea excelentă a evenimentului, fapt care pune România pe harta scrimei internaționale.

Alte știri din Scrimă