Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Spania, Suedia și Norvegia în meniul grupei F pentru tricoloriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Dec 2018

Spania, Suedia și Norvegia în meniul grupei F pentru tricolori

Tragere la sorți grea pentru naționala României pentru calificarea la EURO 2020, dar nicio calificare nu poate fi ușoară în fotbalul modern. Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta sunt adversarele tricolorilor în grupa F, primele două clasate în fiecare grubpă obținând biletele pentru turneul final de 24 de echipe, ultimele patru locuri fiind alocate echipelor ce vor beneficia de a doua șansă în play-off-ul Ligii Națiunilor.

Spania, triplă campioană europeană și deținătoarea unui titlu mondial, este fără îndoială principala adversară a tricolorilor. Cu toate acestea, palmaresul întâlnirilor directe este echilibrat, cu 5 victorii de fiecare parte și 6 meciuri încheiate la egalitate, ultima partidă, în 27 martie 2016, încheindu-se fără gol înscris.

Suedia, echipă fără performanțe de vârf în afara semifinalei din 1992 la competiția continentală, ne conduce la întâlnirile directe cu 4 victorii față de 3 ale tricolorilor, două meciuri terminându-se la egalitate. În amicalul din luna martie disputat pe ”Ion Oblemenco”, România a învins la limită, 1-0, Suedia în fața a 20.000 de spectatori.

Cu Norvegia avem un palmares pozitiv în pofida faptului că scandinavii evoluează cu preponderență în campionatele britanice, mult mai bine cotate decât cele în care activează jucătorii tricolori. Patru victorii față de numai două înfrângeri și 5 remize sunt trecute în dreptul României, ultima întâlnire datând din 11 iunie 2003 în preliminariile EURO 2004, 1-1 pe Ullevaal din Oslo.

Teoretic, Insulele Feroe și Malta nu trebuei să ne pună probleme, dar băieții lui Cosmin Contra trebuie să trateze cu seriozitate cele patru întâlniri cu aceste două naționale ce pot juca un rol important prin rezultatele indirecte.

 

Iată componența grupelor:

Grupa A: Anglia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Kosovo

Grupa B: Portugalia, Ucraina, Serbia, Lituania, Luxemburg

Grupa C: Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus

Grupa D: Elveția, Danemarca, Irlanda, Georgia, Gibraltar

Grupa E: Croația, Țara Galilor, Slovacia, Ungaria, Azerbaijan

Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, România, Insulele Feroe, Malta

Grupa G: Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Macedonia, Letonia

Grupa H: Franța, Islanda, Turcia, Albania, Moldova, Andorra

Grupa I: Belgia, Rusia, Scoția, Cipru, Kazahstan, San Marino

Grupa J: Italia, Bosnia-Herțegovina, Finlanda, Grecia, Armenia, Liechtenstein

Alte știri din Fotbal