Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Spada mai fragilă decât sabiaRemus Badea / Mediafax Foto
17 Feb 2014

Spada mai fragilă decât sabia

După ce sabrerii români nu au rupt gura târgului la concursul de Cupă Mondială de la Padova (Italia), în acelaşi weekend, 14-16 februarie, a fost rândul spadasinilor să dezamăgească în etapa de Cupă Mondială desfăşurată la Heidenheim, Germania.

Având la start şapte sportivi: Arkoşi Bertalan, Liviu Dragomir, Dorian Pârvan, Adrian Pop, Alin Sbârcea, Adrian Szilagyi, Ionuţ Trandafirescu. legitimaţi la CS Satu Mare şi CSU Craiova, coordonaţi de lângă planşe de antrenorii Csiszar Francisc şi Dumitru Popescu, delegaţia noastră a participat atât la concursul individual de vineri şi sâmbătă cât şi la cel pe echipe de duminică.

După calificările de vineri, în faza finală a concursului individual a fost prezent doar Arkoși Bertalan. Spadasinul de la CS Satu Mare l-a întâlnit în turul întâi al tabloului principal pe francezul Jean Michel Lucenay, de care a fost învins cu 15-9.

În proba pe echipe de duminică, România a fost eliminată din primul tur. Alcătuită din Arkoşi Bertalan, Adrian Pop, de la CS Satu Mare şi Alin Sbârcea, Ionuţ Trandafirescu de la CSU Craiova, echipa noastră a fost învinsă în turul 1 de Coreea de Sud, cu 45-30.

 

Oltenii vor mai rămâne o zi în Germania, pentru a participa luni 17 februarie, la Cupa Europei la spadă seniori care se va desfăşura tot la Heidenheim. Competiţia este echivalentul Ligii Campionilor la fotbal, iar România va fi reprezentată de sportivii legitimaţi la CSU Craiova, în următoarea componenţă: Liviu Dragomir, Dorian Pârvan, Alin Sbârcea, Ionuţ Trandafirescu, antrenor fiind Dumitru Popescu.

Alte știri din Scrimă