Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Sorana trece de primul tur la WashingtonAFP / Mediafax Foto
29 Iul 2014

Sorana trece de primul tur la Washington

După o pauză îndelungată forțată și de o serie de probleme medicale, Sorana Cîrstea a reușit astăzi să treacă de primul tur al turneului Citi Open ce se desfășoară la Washington, dotat cu premii totale de 250.000 USD. Cotată cu a opta șansă la câștigarea titlului, românca poziționată săptămâna aceasta pe locul 35 al ierarhiei WTA a avut o adversară incomodă în olandeza Kiki Bertens, recentă cunoștință a publicului român, o jucătoare clasată pe locul 77 WTA. Partida dintre cele două a durat două ore și un sfert și s-a încheiat cu scorul 6-4, 4-6, 6-3 în favoarea târgoviștencei.

După ce a început anevoios pe propriul serviciu, pe care l-a adjudecat după ce a anulat o șansă de break a adversarei, Sorana deschide o serie de patru ghemuri adjudecate pe serviciul advers, ducând scorul la 3-2 în favoarea sa. După două ghemuri în care fiecare parte își face serviciul, alte trei break-uri închid primul set.

Pentru actul secund scenariul se modifică, în pofida debutului similar cu cel din primul set. De această dată, Bertens întoarce de la 0-1 la 5-1, iar Sorana revine până la 5-4 în favoarea olandezei salvând o minge de set. Din păcate, jucătoarea noastră nu reușește al doilea break și Bertens restabilește egalitatea la seturi.

Decisivul pornește favorabil pentru olandeză, care face 3-0 cu două break-uri, însă Sorana revine fulminant și luptă pentru fiecare minge, reușind seria perfectă de 6 ghemuri pentru a-și trece la activ victoria.

În turul secund, ea va întâlni învingătoarea întâlnirii dintre sârboaica Bojana Jovanovski (36 WTA) și australianca venită din calificări Olivia Rogowska (104 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp