Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
 Sorana Cîrstea - Ana Ivanovici, în primul meci al întâlnirii România - SerbiaSportPictures.eu
18 Apr 2014

Sorana Cîrstea - Ana Ivanovici, în primul meci al întâlnirii România - Serbia

În urma tragerii la sorţi s-a stabilit ca Sorana Cîrstea, numărul 27 WTA, să joace împotriva Anei Ivanovici, locul 12 mondial, sâmbătă, în primul meci al întâlnirii dintre România şi Serbia, contând pentru play-off-ul celei de-a doua Grupe Mondiale a Fed Cup, de la Arenele BNR din Bucureşti.

Tot sâmbătă va avea loc şi meciul dintre Simona Halep, locul 5 WTA, şi Bojana Jovanovski, numărul 39 WTA. Duminică vor avea loc meciurile de simplu Simona Halep - Ana Ivanovici şi Sorana Cîrstea - Bojana Jovanovski, precum şi partida de dublu Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksici/Nina Stojanovici. Echipa care va câştiga întâlnirea de la Arenele BNR va accede în a doua Grupă Mondială.

 

Sâmbătă, începând cu ora 12:00

Sorana Cirstea - Ana Ivanovic

Simona Halep - Bojana Jovanovski

Duminică, începând cu ora 12:00

Simona Halep - Ana Ivanovic

Sorana Cirstea - Bojana Jovanovski

Irina Begu / Monica Niculescu - Jovana Jaksic / Nina Stojanovic
 

Declaraţii după tragerea la sorţi:

"Sunt bucuroasă că o sa joc un meci important pentru ţara noastră. Sper sa câştig, deşi am emotii. Sper să fie un meci frumos şi lumea să vină să ne susţină", a declarat Simona Halep.

"Nu are relevanţă ordinea meciurilor. Voi încerca să punctul, să începem cu dreptul. Sper să avem un public numeros, să ne sustina. Voi incerca sa dau tot ce pot şi să aduc primul punct României", a spus Sorana Cîrstea.

"Ne avantajează ordinea meciurilor, dar pentru noi nu contează pre mult. Fetele sunt determinate să dea tot ceea ce e mai bun, să joace la capacitate maximă. Echipa României are o tenacitate aparte", a declarat căpitanul nejucător Alina Tecşor.

"Cred că va juca Ana Ivanovici la dublu. O să dau tot ceea ce mai bun în mine", a declarat Monica Niculescu.

"Sunt liniştită, nu contează ordinea meciurilor", a spus Irina Begu.

 

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, consideră că partida cu Serbia, contând pentru play-off-ul de promovare în a doua grupă mondială a Cupei Federaţiei, s-ar fi putut juca oricând pentru accederea în ultimul act al primului eşalon şi că a sosit timpul să ne măsurăm forţele cu cele mai bune echipe din lume.

Este un meci care oricând ar fi putut fi o semifinală de Grupă Mondială şi cred că a sosit timpul să ne măsurăm forţele cu cele mai bune echipe din lume. Dacă până acum, în mai toate sporturile, ne rugam să picăm cu unii şi cu alţii pentru a putea trece un tur-două, acum cred că avem valoarea necesară. Alina Tecşor e foarte încrezătoare, fetele se simt bine în echipă, pentru că se mai împarte responsabilitatea şi, indiferent de rezultat, sunt convins că vor fi nişte meciuri deosebite”, a spus Cosac pentru Mediafax.

George Cosac a afirmat că se teme de condiţiile atmosferice, dar şi de faptul că meciurile vor avea loc în preajma sărbătorilor de Paşti şi astfel nu vor veni mulţi spectatori. „Avem un pic de ghinion că meciurile au căzut exact de Paşti, deoarece condiţiile atmosferice sunt cum sunt, deci practic îi vom avea în tribune, cu adevărat, pe cei nebuni după tenis. Sper la cât mai multe locuri ocupate. Vremea arată foarte râu. Mă uit din 20 în 20 de minute pe telefon la timpul probabil. Sâmbătă va ploua ceva, iar duminică se va îmbunătăţi vremea. În caz de forţă majoră, meciurile vor continua luni. Dacă plouă trei zile, aşteptăm trei zile şi jucăm tot afară, nu ne mutăm în sală”, a completat Cosac.


sursa: frt.ro

Alte știri din Tenis de câmp