Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Simona a declanșat furtuna în deșert!AFP / Mediafax Foto
15 Feb 2014

Simona a declanșat furtuna în deșert!

Simona Halep face victimă după victimă la Qatar Total Open 2014! Agnieska Radwanska s-a văzut nevoită să pună capăt participării sale la turneul de la Doha la finalul unui meci care cu siguranță a pus-o pe gânduri. Simona a etalat un tenis complet în cele 45 de minute care au format cea de-a doua ”repriză” a meciului.

În primele 45 de minute ea nu a reușit să stăvilească avansul celei supranumite ”The Brain”, chiar dacă a adoptat un stil de joc agresiv. Pe o succesiune de trei ghemuri câștigate pe serviciul adversarei și un ghem pe propriul serviciu, Aga a profitat de situație pentru a urca diferența la 5-2 în primul set. O problemă la glezna piciorului drept datorată naturii mai dure a suprafeței de joc o sâcâia pe Simona de câteva zile, de aceea ea a fost nevoită să ceară arbitrei de scaun intervenția fizioterapeutului. Este posibil ca Radwanska să se fi relaxat un pic la vederea scorului și a problemelor anunțate de Simona, ceea ce i-a permis constănțencei să renască și să revină încet-încet în joc. Simona schimbă strategia, nu se mai grăbește să finalizeze și își propune să aibă mai multă răbdare pentru încheierea punctului. Schimbarea de abordare a început să dea roade, iar pe ghem ce trecea era vizibilă superioritatea lui Halep în fața polonezei.

Seria celor cinci ghemuri câștigate consecutiv pentru a închide primul set la 7-5 a continuat cu încă trei în setul secund și Simona se relaxează apoi pe propriu serviciu pentru ca Agăi să i se insinueze gândul revenirii după ce face un break alb. Simona își sufocă, însă, adversara pe serviciul acesteia și un rebreak duce scorul la 4-1. Ambiția Agăi este mare, pe măsura locului pe care îl ocupă în clasamentul WTA (4) și știe că nu este nimic pierdut, de aceea pune la rândul ei presiune pe serviciul Simonei și scorul devine 4-2. Aici a fost un moment în care maturitatea și-a spus cuvântul, iar Simona a mai trecut o probă în această seară. Cu un nou rebreak și cu serviciul transformat închide setul cu scorul de 6-2.

Pe parcursul meciului, Simona a pus în teren 25 de lovituri câștigătoare, de două ori mai multe în comparație cu cele 13 ale Radwanskăi, în timp ce la capitolul greșeli neforțate scorul a fost egal, 24-24.

Angelique Kerber, vecina de clasament WTA (locul 9), va fi adversara Simonei în finala programată mâine și transmisă de Digi Sport 2 începând cu ora 17:00.

Alte știri din Tenis de câmp