Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Simona Pop a câștigat Cupa României la spadă femininAFP / Mediafax Foto
30 Sep 2015

Simona Pop a câștigat Cupa României la spadă feminin

Simona Pop (CSA Steaua) a câștigat în premieră proba de spadă feminin individual, miercuri, în prima zi a Cupei României ce se desfășoară la Constanța, învingând-o în finală pe Loredana Dinu (CS Dinamo) cu 15-14, reușind astfel dubla cupă-campionat, după titlul obținut în luna mai la București.

Simona Pop și-a pus serios amprenta pe întrecerile interne de spadă feminin în 2015, care este un an al premierelor pentru ea. După ce în luna mai a câștigat pentru prima dată titlul de campioană națională, sportiva de la CSA Steaua și-a adjudecat miercuri, tot în premieră, Cupa României la spadă feminin individual. Simona a reușit astfel să facă eventul campionat-cupă, într-un an în care a mai cucerit alte patru medalii prețioase la concursurile majore: bronz la CE (Montreux), în proba individuală, aur la CE (Montreux), în proba pe echipe, aur la Jocurile Europene de la Baku, în proba pe echipe, argint la CM (Moscova), în proba pe echipe, informează site-ul Federației române de scrimă.

În Sala Flămânda din Complexul Sportiv Tomis din Constanța, Simona a făcut un concurs perfect, iar traseul care a dus-o spre trofeu a fost următorul: 15-6 cu Alexandra Olteanu (CS Dinamo) în 16-imi; 15-11 cu Bianca Benea (CSM Oradea) în optimi; 15-12 cu Simona Gherman (CSA Steaua) în sferturi; 15-11 cu Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) în semifinale; 15-14 cu Loredana Dinu (CS Dinamo) în finală.

Simona Pop a crescut an de an în Cupa României. În 2013 a ocupat locul 3, în 2014 s-a clasat pe poziția a doua, iar în acest an a reușit să pună mâna pe trofeu.

Locul trei a fost ocupat de multipla noastră campioană Ana Maria Brânză-Popescu (CSA Steaua), care a învins-o în finala mică pe Raluca Sbîrcia (CSU Craiova), scor 15-9.

În acest concurs au participat 27 de sportive de la CSA Steaua, CS Dinamo, CSU Craiova, CS Farul Constanța, CSM Oradea și LPS Craiova.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Scrimă