Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Simona Halep vede Top 10 WTA
06 Dec 2013

Simona Halep vede Top 10 WTA

Totul a început cu o evoluţie incredibilă în Cetatea Eternă, şi, acum după şapte luni, este la graniţa cu Top 10 WTA – românca Simona Halep este desemnată de site-ul wtatennis.com jucătoarea cu cea mai spectaculoasă ascendenţă în 2013.

Timp de patru ani, Simona a fost văzută ca un viitor star, fiind deja campioană de Grand Slem şi Nr. 1 la junioare, tone de talent, chiar dacă avea numai trei finale WTA între 2010 – 2012. Dar care încă nu obţinuse acel rezultat MARE – acea victorie decisivă şi clară, care să fi servit ca dovadă că făcea parte din galeria „zeiţelor”.

Jucând în mai la Internaţionalele BNL ale Italiei, părea că Simona bătea pasul pe loc. Dar totul s-a întors la Roma.

Fiind pe tabloul de calificări cu şansa a 64-a, Simona a avut un parcurs care transformă orice îndoială în certitudine şi respect, învingând patru dintre cele mai mari nume ale momentului, Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci şi Jelena Jankovic, înainte să rămână fără combustibil impotriva Serenei Williams, in semifinale.

A fost o săptămână incredibilă pentru mine”, declara Simona după meciul cu Serena, în acceaşi zi. “Mă simt bine că sunt acum Nr. 44. Este dificil să mă gândesc la cât de sus pot ajunge acum, pentru că mai este mult de muncă şi fiecare săptămână este foarte grea pentru fiecare jucătoare, aşa că eu trebuie să îmi menţin pofta de muncă şi joc şi vom vedea ce va mai fi.

Ce a urmat: au fost şase luni de ieşire din tipar, incluzând şi turneul din Roma, în care Simona a câştigat primele şase turnee WTA de la Nürnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, urcând spectaculos în noiembrie pe locul 11 în al patrulea an de competiţie la nivel înalt.

Vreau să savurez acest moment şi apoi să iau o vacanţă, pentru a mă relaxa!, spunea Simona cucerirea turneului de la Sofia. “Din fericire, pot juca în anul următor aşa cum am jucat anul acesta, şi să aduc un rezultat şi din Australia.

Toţi ochii ar putea fi pe evoluţia Simonei în Australia – este doar la cateva sute de puncte de locul 10 WTA şi, cu puţină atenţie în primele patru luni ale anului 2014, Simona pare să devină cea mai potrivită nouă jucătoare care va sparge bariera Top 10 pentru prima oară.

Ea s-ar putea alătura galeriei deschise de Virginia Ruzici, fostă Nr. 8, şi de Irina Spîrlea, fostă Nr. 7. Cât de sus poate străluci Simona Halep?

sursa: wtatennis.com

Alte știri din Tenis de câmp