Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Simona Halep, senzații tari în QatarAFP / Mediafax Foto
12 Feb 2014

Simona Halep, senzații tari în Qatar

Al doilea meci al serii în care protagonistă a fost o jucătoare tricoloră a avut scenariul și durata unui thriller. La capătul a două ore și jumătate, fanii Simonei Halep au avut parte de happy end. Favorita lor, care este și favorita numărul 7 a turneului dotat cu premii în valoare totală de 2.440.070 USD a câștigat în trei seturi cu tiebreak în decisiv – 6-4, 3-6, 7-6.

Simona a început meciul cu estonianca Kaia Kanepi (nr. 27 WTA) cu un break pe prima șansă oferită și părea că primul set va fi o formalitate. Impresia s-a păstrat până la 4-2 pentru Simona, când asistăm la un ”meci în meci”. Kaia se agață de propriul serviciu, revine de la 0-40 și urmează 11 avantaje de o parte și de alta. La capătul a 28 de puncte jucate (echivalentul a 7 ghemuri albe), Kanepi câștigă, iar cea care se resimte mai mult este Halep. Ea cedează imediat break-ul, dar refuză să-i cedeze inițiativa și revine cu rebreak, pentru ca apoi să închidă setul cu un ghem alb.

În actul secund continuă seria de ghemuri lungi. Echilibrul se rupe în ghemul 6, când Simona cedează și Kanepi face break-ul decisiv pentru a restabili egalitatea a seturi.

Ultimul set debutează cu un ghem luat destul de rapid de Simona, urmat apoi de o altă bătălie epică, de data aceasta de numai 18 puncte și câștigată de Simona. Break-ul are prețul său, iar Simona nu reușește să-și revină după effort și cedează surprinzător rebreak-ul la 0. Kanepi câștigă, apoi, un nou ghem alb pentru a egala la 2. Estonianca profită de momentul fast și mai reușește un break pentru a ajunge apoi la 5-4 în situația de a servi pentru meci. Simona își aduce aminte că este jucătoare de top 10 și știe să se mobilizeze în momentele delicate și anulează cu un break alb ideea de victorie ce se insinua în mintea estoniencei. Și cum putea să se încheie un meci ca un roller coaster decât cu un tiebreak pe măsură? Conducând pe tot parcursul tiebreak-ului, Simona se vede egalată la 5 și pe poziția de primire. Reveneau în minte ghemurile lungi disputate în primul și al doilea set. Simona decide să fie concisă și reușește un minibreak, pentru ca apoi să închidă meciul pe propriul serviciu.

Adversara din optimi se numește Annika Beck, vine din Germania și este ocupanta locului 55 în clasamentul WTA, și îi provoacă amintiri plăcute Simonei. Constănțeanca a dispus de Annika în trei seturi în singura lor întâlnire de până acum, în turneul de la 's-Hertogenbosch de anul trecut, câștigat de Simona.

Alte știri din Tenis de câmp