Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Simona Halep, învinsă în finala Turneului CampioanelorAFP / Mediafax Foto
26 Oct 2014

Simona Halep, învinsă în finala Turneului Campioanelor

Simona Halep a fost învinsă cu 6-3, 6-0 de Serena Williams, duminică, în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, competiție cu premii de 6,5 milioane dolari.

Williams și-a luat astfel revanșa după ce fusese spulberată de Halep în grupe cu 6-0, 6-2. Simona Halep a reușit, totuși, cea mai mare performanță din cariera sa, fiind prima româncă în finala Turneului Campioanelor, după ce Irina Spîrlea a jucat semifinale în 1997 și 1998. Totodată, Halep a fost a treia reprezentantă a țării noastre prezentă la Finalele WTA, după Virgina Ruzici și Irina Spîrlea.

În finală, Serena a reușit să își câștige serviciul în primul ghem, după ce Simona a avut două mingi de break (1-0). Halep și-a trecut în cont apoi un ghem ''alb'' (1-1), iar apoi a preluat conducerea profitând de erorile comise de americancă (2-1). Williams, foarte agresivă, a restabilit egalitatea (2-2), după câteva retururi fără speranță pentru Simona, și a luat avantaj (3-2). Românca a avut unele probleme la serviciu, Williams a profitat și s-a desprins la 4-2. A fost rândul liderului mondial să greșească la serviciu (două duble greșeli), iar Simona a făcut un nou break, apropiindu-se la un ghem ai (3-4). Simonei nu i-a intrat primul serviciu în ghemul opt și Serena a reușit să își refacă avantajul (5-3). Williams, după doi ași, a reușit să își adjudece primul set, cu 6-3, în 45 de minute, chiar dacă a comis mai multe erori neforțate (22 față de 12).

Simona Halep, care le-a învins în grupă la Singapore pe Eugenie Bouchard (6-2, 6-3) și pe Serena (6-0, 6-2), pierzând la Ana Ivanovic, cu 6-7 (7), 6-3, 3-6, va primi un cec de 971.000 dolari și 890 puncte WTA. De remarcat că Williams a prins semifinalele doar pentru că Halep, care era deja calificată, a câștigat un set în fața sârboaicei Ivanovic.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp