Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Simona Halep, eliminată de la Turneul CampioanelorAFP / Mediafax Foto
29 Oct 2015

Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor

Simona Halep, principala favorită a Turneului Campioanelor, a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, în două seturi cu 7-6 (5), 6-1, miercuri, în ultimul său meci din Grupa Roșie, și a fost eliminată din competiție.

Halep, numărul doi mondial, a pierdut după o oră și 44 de minute un meci foarte disputat în primul set, cedând în primul rând pe plan psihologic.

Românca, finalistă anul trecut la Singapore, a început bine meciul cu Radwanska, a cincea favorită, și a condus cu 2-0 și 3-1. A urmat o revenire a polonezei, care a luat următoarele trei ghemuri (3-4) și a trecut la cârma jocului. Radwanska a fost mai agresivă și a ținut-o în defensivă, mult dincolo de linia de fund pe Halep. Constănțeanca a ratat câte trei mingi de break pe serviciul adversarei la 4-4 (un ghem lung de peste zece minute) și 5-5, și a dus meciul în tiebreak. Simona a jucat bine și a condus cu 5-1, dar s-a relaxat, polonezei i-au intrat câteva mingi incredibile și Radwanska și-a adjudecat setul cu un senzațional 7-5, după șase puncte consecutive.

Deși a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill, Halep a resimțit din plin șocul psihologic al pierderii setului și a reuși cu greu să își fructifice serviciul în ghemul inaugural al setului secund, după care nu a mai crezut în șansa ei și Radwanska a făcut punct după punct, câștigând cu 6-1.

Victoria reușită de Radwanska i-a asigurat calificarea rusoaicei Maria Șarapova în semifinale, înaintea partidei de miercuri, cu Flavia Pennetta. Atât Radwanska, dar și Pennetta au șanse de a prinde celălalt loc ce asigură calificarea în semifinale.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp