Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Simona Halep, declarată de ITF campioană mondială în 2018Mihaela Bobar / SportPictures.eu
14 Dec 2018

Simona Halep, declarată de ITF campioană mondială în 2018

Simona Halep, numărul unu în clasamentul WTA, a fost desemnată campioană mondială în anul 2018 de Federația Internațională de Tenis (ITF) și a devenit prima campioană mondială din istoria tenisului feminin românesc.

Simona Halep  va incheia pe prima pozitie in clasamentul WTA al doilea an consecutiv, dupa ce si-a trecut in palmares 46 victorii, un titlu de Mare Slem - la Roland Garros  si o finala de Grand Slam - la Australian Open.

''E o mare onoare sa fiu numita campioana mondiala ITF pentru prima oara. A fost un an incredibil, in care am castigat primul meu titlu de Grand Slam la Roland Garros si termin anul ca numarul unu in lume. Sa primesc o astfel de recunoastere este ceva special si imi da o motivatie in plus sa continui sa muncesc'', a declarat Simona Halep.

Simona Halep este cel de-al treilea jucator roman care castiga un titlu mondial ITF, dupa ce Florin Mergea si Horia Tecau au fost declarati campioni la dublu, la juniori, in 2002, iar Horia Tecau a cucerit titlul la dublu in 2015.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Tenis de câmp