Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Simona Halep, a treia jucătoare calificată pentru Turneul Campioanelor de la Singapore AFP / Mediafax Foto
16 Sep 2014

Simona Halep, a treia jucătoare calificată pentru Turneul Campioanelor de la Singapore

Simona Halep, numărul doi mondial, a devenit a treia jucătoare de tenis calificată la Turneul Campioanelor de anul acesta de la Singapore (20-26 octombrie), competiție la care vor participa cele mai bune opt jucătoare, respectiv perechi de dublu ale anului în curs.

Halep, care a jucat anul acesta prima sa finală de Mare Șlem din carieră, la Roland Garros, se alătură americancei Serena Williams și rusoaicei Maria Șarapova, calificate anterior. În clasamentul ''Road to Singapore'', Williams ocupă primul loc, cu 6.931 puncte, urmată de Șarapova, cu 5.575 puncte, iar Halep este a treia, cu 5.189 puncte.

''Sunt fericită că m-am calificat pentru Finalele WTA. E un vis împlinit pentru mine, deoarece acolo merg cele mai bune jucătoare din lume. Ne vedem la Singapore'', a declarat Simona Halep pentru site-ul competiției.

Halep a înregistrat anul acesta cele mai bune performanțe ale sale la turneele de Mare Șlem — sferturi de finală la Australian Open, finală la Roland Garros și semifinale la Wimbledon, ajungând la opt titluri WTA câștigate, după turneele de la Doha și București. Constănțeanca (va împlini 23 de ani pe 27 septembrie) a început anul pe locul 11 în ierarhia WTA și a urcat pe locul doi, cel mai bun ocupat de o româncă în ierarhia feminină.

Halep va fi și a treia româncă prezentă la Turneul Campioanelor, după celelalte două reprezentante ale țării noastre care au ajuns în ''top ten'', Virginia Ruzici (actualul său manager) și Irina Spîrlea.

''Ascensiunea Simonei în ultimii ani a fost incredibilă și a devenit una dintre jucătoarele de elită ale tenisului'', a afirmat președintele WTA, Stacey Allaster.

Pentru Turneul Campioanelor se iau în considerare cele mai bune 16 rezultate ale anului la fiecare jucătoare, bilanțul Simonei fiind de 40 de victorii și 13 înfrângeri, cu titluri la Doha și București, finale la Madrid și Roland Garros, semifinale la Indian Wells și Wimbledon. Site-ul WTAfinals.com a calculat și cât a călătorit Halep pentru a ajunge la turnee, distanța fiind impresionantă — 61.849 km (38.440 mile), în condițiile în care lungimea Ecuatorului este de 40.074 km. Simona a demonstrat anul acesta că poate juca pe orice suprafață, reușind performanțe atât pe zgură (Madrid, Roland Garros, București), hard (Doha, Indian Wells) sau iarbă (Wimbledon).

Halep este a 147-a jucătoare care va participa la Turneul Campioanelor, în istoria de 44 de ani a competiției. Ultima româncă participantă la Finalele WTA a fost Irina Spîrlea, în 1998, după ce Ruzici a evoluat în 1983 și 1984.

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp