Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Simona Gherman revine în lotul feminin de spadă al României Bogdan Maran / Mediafax Foto
16 Apr 2014

Simona Gherman revine în lotul feminin de spadă al României

Dubla campioană mondială și cvadruplă campioană europeană Simona Gherman va reveni în lotul feminin de spadă al României de la 1 mai, la aproape doi ani de la retragerea sa, după Jocurile Olimpice de la Londra, anunță Federația Română de Scrimă.

''Am spus imediat după Jocurile Olimpice de la Londra că vreau să iau doar o pauză din activitatea mea ca sportiv. În tot acest timp am fost doar fizic departe de planșe, pentru că am urmărit mereu ce fac fetele în concursuri și le-am ținut tot timpul pumnii strânși. Mi-a fost greu departe de sala de scrimă, dar m-am reacomodat repede și bine. Eșecul de la Londra îmi oferă o motivație puternică să trag tare și sper să luăm o medalie în 2016, la Rio'', a declarat Simona Gherman pentru site-ul forului național.

Simonei Gherman, care a împlinit 29 de ani pe 12 aprilie, va reveni oficial în lotul pregătit de Octavian Zidaru începând cu 1 mai, dar ea face deja antrenamente alături de colegele sale.

Gherman are în palmaresul său două titluri mondiale cu echipa, la Paris (2010) și Catania (2011), precum și patru titluri europene, trei cu echipa, la Kiev (2008), Plovdiv (2009) și Sheffield (2011), și unul individual, la Legnano (2012), unde a câștigat argintul cu echipa.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Scrimă