Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Silver League: Tricolorele câștigă trofeul și promovează în Golden LeagueRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Iun 2019

Silver League: Tricolorele câștigă trofeul și promovează în Golden League

Selecționata feminină a României a câștigat de o manieră entuziasmantă finala CEV Volleyball European Silver League și ca urmare a acestui rezultat a obținut dreptul de a evolua anul viitor în Golden League, prima categorie valorică a acestei competiții continentale.

Învinse cu 3:1 în urmă cu trei zile la Mislinja de selecționata Sloveniei, elevele italianului Luciano Pedulla, antrenor principal, și a secunzilor Alexandru Cosma, Marius Măcicășan și Iulian Pâslaru s-au impus cu 3:0 (25:22, 25:14, 25:17) și au dus finala în ”setul de aur”. Aici ele s-au impus cu 15:12 și au încununat cu o victorie mare o campanie în care au suferit două înfrângeri în 8 partide disputate. Performerele partidei disputate în această după-amiază în Sala Polivalentă din Alexandria au fost Adelina Ungureanu, autoare a 21 de puncte, Roxana Iancu și Ariana Pîrv, ambele cu câte 13 puncte, și Francesca Alupei, cu 12 puncte aduse la zestrea echipei.

Duminică, tot la Alexandria, performanța fetelor poate fi repetată de reprezentativa masculină, care a luat o importantă opțiune pentru câștigarea trofeului după ce în manșa tur s-a impus cu scorul de 3:2 (20:25, 30:28, 20:25, 25:23, 15:10) în Grecia.

Alte știri din Volei