Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Silver League: Debut cu victorii ale selecționatelor tricoloreRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Mai 2019

Silver League: Debut cu victorii ale selecționatelor tricolore

CEV Volleyball European Silver League, competiția continentală pe națiuni ce reunește reprezentativele clasate în eșalonul secund în funcție de coeficientul de țară, a debutat astăzi cu selecționatele tricolore angrenate în ambele competiții, feminin și masculin. Fiecare dintre aceaste competiții implică un număr de câte opt națiuni organizate în două grupe de câte patru echipe ce se vor lupta pentru premiile în valoare totală de 156.000 EUR pentru fiecare competiție, câștigătoarele turneului Final Four având dreptul de a evolua în 2020 în Golden League.

În competiția feminină, România și-a început parcursul în grupa A cu un meci pe teren propriu în Sala Polivalentă din Alexandria cu reprezentativa Georgiei. Așa după cum era de așteptat, fetele noastre s-au impus cu un scor categoric 3:0 (25:14, 25:14, 25:21) și par a avea un parcurs fără probleme. Etapa viitoare jucătoarele pregătite pentru meciul de astăzi de italianul Maurilio Anfuso, Marius Măcicășan și Iulian Pîslaru se vor deplasa în Israel, meciul fiind programat pe 2 iunie la Haifa.

Programul complet al partidelor selecționatei feminine tricolore este următorul:

Sâmbătă, 25 mai               România – Georgia

Duminică, 2 iunie             Israel – România

Sâmbătă, 8 iunie               România – Israel

Miercuri, 12 iunie             România – Cipru

Sâmbătă, 15 iunie            Georgia – România

Marți, 18 iunie                   Cipru – România

Reprezentativa masculină evoluează în grupa B alături de Danemarca, Georgia și Azerbaijan și a deschis seria partidelor cu o deplasare la Baku. La capătul unui joc echilibrat, tricolorii pregătiți de Dănuț Pașcu și Ovidiu Macarie s-au impus în Sala Sporturilor A.Y.S. cu scorul de 3:1 (23:25, 25:21, 25:18, 25:22), Robert Aciobăniței, cu 17 puncte, Laurențiu Lică și Marian Bala, cu câte 15, fiind principalii realizatori ai formației noastre. Ei se pregătesc să primească în etapa a doua vizita selecționatei Danemarcei, principala contracandidată la obținerea primului loc în grupă. Danezii le-au fost adversari în calificările pentru ediția 2019 a Campionatelor Europene de volei, tricolorii învingând cu 3:2 pe teren propriu și pierzând cu 1:3 un meci fără miză la finalul campaniei.

Programul complet al partidelor tricolorilor este următorul:

Sâmbătă, 25 mai               Azerbaijan – România

Miercuri, 29 mai               România – Danemarca

Sâmbătă, 1 iunie               România – Georgia

Duminică, 2 iunie             Israel – România

Sâmbătă, 8 iunie               România – Azerbaijan

Miercuri, 12 iunie             Danemarca – România

Sâmbătă, 15 iunie            Georgia – România

Alte știri din Volei