Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Silver League: Băieții câștigă competiția și obțin promovareaBogdan Danescu / SportPictures.eu
30 Iun 2019

Silver League: Băieții câștigă competiția și obțin promovarea

Ambele finale ale CEV Volleyball European Silver League au fost câștigate de selecționatele României! La două zile după victoria entuziasmată a fetelor, în ”setul de aur” cu selecționata Sloveniei, astăzi în Sala Polivalentă din Alexandria a fost rândul băieților pregătiți de Dănuț Pascu și Ovidiu Macarie să se impună în fața Greciei și să câștige trofeul, obținând dreptul de a evolua în 2020 în CEV Volleyball European Golden League.

După ce la mijlocul săptămânii au luat o importantă opțiune pentru câștigarea trofeului după ce s-a impus cu scorul de 3:2 (20:25, 30:28, 20:25, 25:23, 15:10) în partida de la Pireu, echipa României a avut nevoie de 86 de minute pentru a tranșa cu 3:0 (25:21, 25:23, 25:21) partida cu selecționata Greciei. Gheorghiță a adus cele mai multe puncte, 15, pentru tricolori, fiind urmat în topul eficacității de Bălean cu 14, Mihalcea cu 10 și Aciobăniței cu 8.

Rareș Ionuț Bălean, MVP-ul finalei, a fost, evident, mulțumit de îndeplinirea obiectivului și a declarat la finalul meciului: ”Cred că cea mai bună echipă a câștigat în seara asta. Este o mare realizare pentru echipa noastră din moment ce am participat pentru prima dată la această competiție. A fost o pregătire perfectă pentru următoarea competiție importantă la care vom lua parte, CEV EuroVolley 2019”.

La rândul său, Mihai Gheorghiță a declarat: ”Sunt foarte mulțumit de rezultatul și nivelul performanței noastre. Am avut nevoie de această victorie pentru a ne pregăti pentru Campionatul European din Franța. Adversarii noștri ne-au dat o replică consistentă, dar au făcut prea multe greșeli pentru a putea reprezenta o adevărată amenințare pentru noi”.

Alte știri din Volei