Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Sibienii obțin primul succes pe noua arenăValentin Macrea / SportPictures.eu
07 Dec 2019

Liga 1: Sibienii obțin primul succes pe noua arenă

FC Hermannstadt obține a patra victorie în campionat și prima pe noua arenă sibiană după o repriză secundă foarte bună în partida cu Dinamo.

Sibienii au deschis scorul în minutul 15 prin Yazalde, vârful de atac reluând din zona punctului cu var din voleu centrarea perfectă trimisă de pe partea dreaptă de Romario Pires, iar la numai trei minute distanță Dinamo ratează o ocazie imensă la șutul lui De Moura din colțul careului de 16 metri respins greu de Figueiredo. Pe traiectoria balonului, în careul mic, se afla și Perovic, iar o deviere a sârbului ar fi putut fi decisivă. A urmat o perioadă fără mari ocazii de gol, cu o ușoară dominare teritorială a oaspeților, obligați să revină pe tabelă.

Acest lucru s-a întâmplat abia în startul reprizei secunde, în minutul 50, atunci când Perovic a scos o minge printre Viera și Dâlbea pentru Sorescu, care a pătruns până în careul gazdelor și l-a executat pe Figueiredo cu un șut la colțul lung. Opt minute mai târziu Nistor recuperează o minge la limita careului advers și după ce driblează scurt un adversar șutează în Figueiredo ieșit în întâmpinare. Din cornerul rezultat balonul ajunge în careul mic la Ciobotariu, care a reluat incredibil peste transversală. S-a dat semnalul jocului pe contre, Luchin pătrunde în careul advers și șutează în forță, dar Piscitelli respinge cu un reflex excelent, iar Puljic trimite balonul în corner. Sibienii reușesc să revină în avantaj pe tabelă în minutul 69 când Dâlbea a taxat indecizia lui Piscitelli de a ieși pe minge la un corner executat de Bușu la bara a doua, apoi două minute mai târziu același Dâlbea a fost aproape de o dublă după o folha seca de la 25 de metri la care portarul oaspeților a respins în transversală. Golul cu numărul 3 pentru sibieni a venit în minutul 77 după o lovitură liberă, balonul necontrolat de defensiva dinamovistă ajungând la Viera, care a reluat puternic din 8 metri, apoi Figueiredo parează în două rânduri șuturile lui Nistor și Mrzljak la aceeași fază, pentru ca Yazalde să înscrie din nou în minutul 86. Vârful de atac al gazdelor l-a depășit prea ușor, ca în curtea școlii pe Popescu și l-a învins pe Piscitelli cu un șut la colțul lung ce a lovit rădăcina barei înainte de a intra în plasă. Golul lui Perovic din primul minut de prelungiri nu a mai contat, astfel încât după o repriză de fotbal cu garda jos elevii lui Eugen Neagoe au obținut primul succes pe noua arenă sibiană.

Dinamo pierde șansa de a intra pe locurile de play-off și mai are șase etape pentru a anula diferența de două puncte ce o desparte de Gaz Metan Mediaș, ocupanta locului 6. Sibienii fac 19 puncte și le egalează pe Academica și Sepsi OSK, cele două formații urmând a se întâlni luni la Sfântu Gheorghe.

 

FC Hermannstadt - Dinamo București 4-2 (1-0)

Au marcat: Yazalde (min. 15 și 86), Dâlbea (min. 69), Viera (min. 77)/Sorescu (min. 50), Perovic (min. 90+1)

FC Hermannstadt (antrenor Eugen Neagoe): Figueiredo - Luchin, Viera, Rimane, Opruț - R. Pires (min. 61 Offenbacher), Dâlbea, L. Dumitriu (min. 90 Taira) - P. Petrescu, Yazalde, L. Buzan (min. 55 Bușu)

Dinamo București (antrenor Dusan Uhrin): Piscitelli - D. Ciobotariu, A. Puljic, M. Popescu, Corbu (min. 81 Mihaiu) - I. Filip, R. Grigore (min. 38 Mrzljak) - G. Moura (min. 70 D. Popa), D. Nistor, Sorescu - Perovic

Alte știri din Liga 1