Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Semifinală pierdută dramatic cu NorvegiaDan Tautan / Mediafax Foto
18 Dec 2015

Semifinală pierdută dramatic cu Norvegia

Echipa națională feminină de handbal a României a jucat fantastic în semifinala Campionatului Mondial, contra titratei echipe a Norvegiei. Fetele noastre au pierdut în prelungiri, însă dăruirea lor a fost extraordinară.

Prima repriză a început echilibrat, cele două echipe mergând cap la cap până în apropierea minutului 15. Apoi, handbalistele dintre fiorduri s-au detașat la trei goluri pe tabelă, avans pe care l-au păstrat până la pauză, când au condus cu 17-14.

În partea a doua au existat mai multe momente de inflexiune. Primul a fost cel în care norvegiencele au reajuns la trei lungimi distanță, 20-17, după ce tricolorele se apropiaseră până la un punct. Am ratat apoi prin Buceschi, care a pătruns prin apărarea nordică, dar Paula Ungureanu a apărat și astfel a redat aplombul moral fetelor noastre. Am recuperat chiar dacă Neagu a fost lovită cinic peste brațul de aruncare. În schimb, pe semicerc, pivotul Oana Manea a jucat magistral. Ea a marcat un gol foarte important, dar a și pasat decisiv după ce a obținut o aruncare de la 9 metri pe care tot ea a executat-o rapid la extrema stângă Ardean Elisei.

Dramatismul a continuat la cote maxime, după ce fetele noastre au trecut la conducere, 22-21. Un alt moment critic a fost cu patru minute înainte de final, cțând am ratat trei atacuri consecutive, iar pe o contră a norvegiencelor, Ada Nechita a fost eliminată după ce a produs un 7 metri. Paula Ungureanu a apărat, iar astfel am putut egala și am împins partida în prelungiri, scorul, după 60 de minute, fiind egal 27-27. De consemnat și că Molid, de la handbalistele fiordurilor, a fost eliminată definitiv cu cartonaș roșu, după a treia eliminare temporară.

În timpul suplimentar, norocul nu ne-a surâs. Ada Nechita a marcat un gol superb din unghi de zero grade, dar prima repriză a fost a Norvegiei, care s-a distanțat la 31-29. După aceea, oponentele noastre au avut și aruncarea de reîncepere în repriza secundă, așa că s-au distanțat la trei goluri. Fetele noastre nu au renunțat, iar Cristina Neagu a impulsionat atacul. Un gol înscris la 32-30, urmat de o intercepție la linia mediană a lui Perianu, au făcut ca diferența să fie de numai un gol.

Aici însă s-a rupt jocul, deoarece Perianu, fiind faultată dur, a scos și o eliminare de două minute. În inferioritate, Norvegia ne-a înscris de pe extrema dreaptă, din unghi foarte mic, pentru 33-31. Aici meciul s-a încheiat, avantajul fiind conservat prin posesie prelungită a mingii.

Scorul final a fost 35-33 pentru Norvegia, dar tricolorele s-au autodepășit și au jucat foarte bine. Este al doilea meci cu prelungiri pentru fetele pregătite de suedezul Tomas Ryde. România va lupta pentru medalia de bronz în finala mică de duminică, unde vom întâlni Polonia.  

Alte știri din Handbal