Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Selecționata U21 încheie anul cu o remizăMircea Roșca / SportPictures.eu
15 Nov 2018

Selecționata U21 încheie anul cu o remiză

Trupa lui Mirel Rădoi a încheiat un an de excepție cu o revenire pe măsură în partida amicală de la Cluj contra reprezentativei similare a Belgiei. Calificarea obținută de selecționata U21 la Campionatul European din 2019 ce se va disputa în Italia a creat efuziune în rândul suporterilor tricolorilor și, așa după cum este și normal, atenția acestora pentru evoluțiile viitorilor componenți ai naționalei mari este în creștere.

Partida disputată în Gruia a fost un bun prilej pentru tehnicianul tricolorilor de a testa un nou modul de joc, 4-3-3, și de a vedea la lucru o serie de jucători care nu au fost implicați în campania de calificare. Adversarul de calibru l-a ajutat pe Rădoi să facă o bună evaluare a celor trimiși în teren, belgienii fiind la rândul lor calificați la turneul final și au în componența lotului jucători ce evoluează constant în primele ligi din Franța sau Anglia.

Acest lucru s-a văzut și în minutul 34 la faza în care ”dracii roșii” au deschis scorul: Mbenza a accelerat de pe loc de lângă Ștefan pe care l-a depășit cu ușurință și a centrat în mijlocul careului nostru, un fundaș respinge către colțul careului de 16 metri, unde Cools a apărut și i-a suflat balonul din picior lui Drăguș pentru a trimite apoi un șut senzațional la colțul lung la care portarul ionuț Radu nu a avut replică. Egalarea a venit în minutele de prelungiri ale primei reprize după un penalty executat de Drăguș și acordat pentru o ținere evidentă a lui Mbenza la Dragomir, dar imediat după pauză belgienii au înscris de două ori în interval de două minute și au dat alarma în dispozitivul tricolorilor. În minutul 56, după o acțiune de atac purtată în viteză, Iseka a reluat cu capul din careul mic o centrare primită din flancul drept, iar două minute mai târziu după o fază aproape identică balonul ajunge la 6 metri și Mbenza a reluat de această dată cu piciorul trimițându-l sub transversală. Replica tricolorilor a venit abia în minutul 90 după șutul extraordinar al lui Olaru de la 20 de metri ce a catapultat mingea la vinclu și cu speranțele renăscute, Ciobanu dă lovitura în al doilea minut de prelungiri cu un șut din zona punctului cu var după o acțiune de atac comună.

Scor final România U21 – Belgia U21 3-3 (1-1), un rezultat echitabil în compania unei formații foarte puternice ce ne poate fi din nou adversară peste jumătate de an în Italia.

 

România (selecționer Mirel Rădoi): Radu (min. 58 Căbuz) – Boboc, Rus, Ghiţă (min. 69 Ciobotariu), Ştefan (min. 58 Ciobanu) – Moruţan (min. 69 Dobre), Nedelcu (min. 70 Grigore), Dragomir (min. 76 Olaru) – Man, Petre (min. 58 Fl. Coman), Drăguş (min. 69 Moldoveanu)

Alte știri din Juniori