Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Se putea şi mai bineAFP / Mediafax Foto
17 Feb 2014

Se putea şi mai bine

Echipa masculină de sabie a României  în componenţă cu Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Iulian Teodosiu, Alexandru Popescu şi Mădălin Bucur, a participat în weekendul 15-16 februarie la o etapă de Cupă Mondială, desfăşurată la Padova (Italia).

Sâmbătă, sabrerii români au avut clasări modeste în cadrul concursului individual, Alin Badea ocupând cea mai bună poziţie dintre sportivii noştri, locul 13, cedând în optimi, scor 10-15 cu rusul Veniamin Resetnikov. Campionul european Tiberiu Dolniceanu, care săptămâna trecută termina pe locul 3 la Madrid, a încheiat pe 17, fiind învins de francezul Julien Medard în şaisprezecimi, cu 15-9, Ciprian Gălăţanu a ocupat locul 41, Iulian Teodosiu s-a situat pe 95, Alexandru Popescu pe 113, iar Mădălin Bucur pe 166.

Competiţia a fost câştigată de ungurul Aron Szilagyi, care a dispus în finală de Gu Bongil (Coreea de Sud), cu 15-7.

Duminică s-a desfăşurat concursul pe echipe, echipa noastră, în formula Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu ocupând locul cinci. România a învins în primele tururi Porto Rico (45-18) şi Canada (45-22), înainte de a întâlni în sferturi ţara gazdă, Italia, care s-a impus cu 45-30.

Astfel, sabrerii lui Mihai Covaliu au fost trimişi pe tabloul pentru locurile 5-8, unde au învins Franţa cu 45-25 şi Belarus cu 45-41, încheind Cupa Mondială de la Padova pe locul cinci, un progres faţă de concursul de la Madrid, unde s-au clasat pe locul 9.

Alte știri din Scrimă