Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Dans sportiv
Se dă startul în sezonul intern 2017 la Dans Sportiv
08 Feb 2017

Se dă startul în sezonul intern 2017 la Dans Sportiv

Final de vacanță pentru dansatorii sportivi români. După aproape două luni de pauză competițională, în care sportivii s-au pregătit pentru noul sezon, sâmbătă, la București se va desfășura prima competiție din sezonul 2017 la dans sportiv.

Astfel, sala Apollo va gazdui cea de-a II-a editie a Concursului National „Bucharest Grand Soul Dance Festival”, un eveniment organizat de Clubul de Dans Sportiv Parfenie Costel, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv (FRDS). Competiția va avea loc sambata si duminica, 11-12 februarie, și se va adresa tuturor categoriilor de varsta, pe clase valorice, pe parchetul competitiei fiind invitati atat perechile de debutanti si precompetitional, fetele solo, concursurile de clasa Hobby, clasa E, clasa D si Open Basic.

Conform calendarului competitional al FRDS, anul acesta vor fi cu noua competitii mai multe decat anul trecut. Daca in 2016 au fost 68 de evenimente de dans sportiv, din care sase internationale, anul acesta vor fi 77 de competitii, dintre care 10 vor fi competitii internationale.

In anul 2017, Campionatul National pe Sectiuni se va disputa la Iasi pe 4-5 martie in organizarea CDS ProSwing. Campionatul National de Formatii este programat pentru 22 aprilie la Bistrita, competitie pastorita de clubul Floris din localitate. Campionatul National de 10 Dansuri se va desfasura pe 6-7 mai la Brasov, responsabil cu organizarea fiind CDS Pro Dance Studio. Cupa Romaniei se va derula pe 14-15 octombrie la Sebes, clubul organizator fiind CDS Samara. Campionatul National pe Clase va avea loc pe 4-5 noiembrie la Brasov in organizarea CDS La Passion.

Concursurile internationale se vor disputa la Bucuresti, cinci, doua la Timisoara si cate unul la Oradea, Sibiu si Bacau, si vor avea loc dupa urmatorul program: 11-12 martie Dance Masters Bucuresti, organizatori CDS Phoenix, CDS Pas in Doi si Bogdan Paun; 22-23 aprilie WDSF Dance All Stars Bucuresti, organizator CDS Contesina; 29-30 aprilie WDSF Open Bacau, organizator CDS Adamas; 20-21 mai WDSF Romanian, Bucuresti, Open organizator CDS Mihai Petre; 18 iulie Varadium Dance Festival Oradea, organizator CDS Stephany; 16-17 septembrie WDSF Transylvanian Grand Prix Sibiu, organizator CDS Fan Dance Club; 7-8 octombrie WDSF Timisoara Open Campionship organizat de CDS Magnum; 21-22 octombrie WDSF Dance Fest Open Bucuresti, organizator CDS Alessia; 11-12 noiembrie WDSF Romanian International Dance Cup Timisoara, organizator CDS Sportim si WDSF Bucharest Open pe 25-26 noiembrie, organizat de CDS Dance Impact.

Intre cele 77 de evenimente se regasesc si patru competitii de ranking: pe 18-19 februarie la Dumbravita-Timis, organizatori CDS Mirtys si CDS Crystal Top; pe 29 aprilie la Alexandria, organizator CDS Sibba; pe 13-14 mai la Satu Mare organizator CDS Royal Dance Satu Mare si pe 27-28 mai la Resita, organizator CDS Mystic.

Alte știri din Dans sportiv