Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Yachting
Scorpio, Pelikan Racing și Hope 02 au fost câștigătorii Regattei caritabile Rotary Mangalia
01 Aug 2017

Scorpio, Pelikan Racing și Hope 02 au fost câștigătorii Regattei caritabile Rotary Mangalia

Vânt bun, mult soare și multă bună dispoziție. Așa s-ar putea caracteriza în cateva cuvinte Regatta caritabilă Rotary Mangalia defașurată în perioada 28-30 Iulie la Marea Neagră. Organizată de Rotary Club Mangalia, Seanergya Yacht Club și Asociația Club Sportiv Electrica Balkan, în parteneriat cu Primaria Limanu și aflată la a V-a ediție, competiția a aliniat la start 27 de veliere care au concurat în trei clase de concurs.

Clasa bărcilor cele mai rapide, ORC 1 i-a avut pe podium pe Scorpio (locul I), Incognito (locul al II-lea) si My Way (locul al III-lea). La clasa ORC 2, prima poziție de pe podium a revenit echipajului Pelikan Racing, cea de-a doua - echipajului Jackpot, pe locul al III-lea clasându-se echipajul velierului Adria. Clasa Open i-a adus pe podium pe Hope 02 (locul I), Gza (locul al II-lea) si Mika (locul al III-lea)/.

Regatta Rotary Mangalia este una de tradiție, scopul acesteia fiind de a promova și a dezvolta yachtingul sportiv românesc. Daca în ceilalți ani, programul caritabil a fost un program de inițiere gratuită în sailing pentru elevii din liceele din zona Mangalia, anul acesta fondurile obținute urmează a fi folosite pentru inițierea unui proiect de construcție a unei baze sportive de yachting, unde copiii și adolescenții să poată fi instruiți în tainele acestui sport. Și tot anul acesta, regatta i-a avut ca participanți în competiție pe trei dintre elevii care au beneficiat în anul 2015 de programul gratuit de inițiere in sailing.

Alte știri din Yachting