Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Schimbare de regulament în SuperligăStefan Constantin / SportPictures.eu
31 Iul 2016

Schimbare de regulament în Superligă

Conform unei hotărâri adoptate de Biroul Federal al Federației Române de Rugby, începând cu ediția 2016-2017 a Superligii CEC Bank, se modifică modalitatea de acordare a punctelor bonus.

Astfel, rugby-ul romanesc s-a aliniat la varianta traditionala, utilizata peste tot in lume. O echipa poate cumula, conform acestei decizii, punct bonus ofensiv si defensiv, in cadrul aceluiasi meci.

​De asemenea, echipa  care inscrie patru eseuri intr-un meci acumuleaza automat si bonusul ofensiv, restrictia privitoare la victoria la mai mult de 7 puncte fiind scoasa din uz.  

Pana acum, intr-un meci se putea acorda un singur bonus. Fie echipa invingatoare la minimum 8 puncte castiga bonusul cu ajutorul celor patru eseuri, fie echipa perdanta la cel mult 7 puncte se alegea cu bonusul defensiv.

In conformitate cu noile prevederi regulamentare, la un meci se pot acorda pana la 3 puncte bonus. Echipa invingatoare poate avea bonusul ofensiv, in timp ce invinsii pot intra in marja defensiva (infrangere la maximum 7 puncte), dar pot lua si bonificatia ofensiva, daca inscriu patru eseuri.

​Astfel, ca sa exemplificam concret, un scor de 48-42 va imparti punctele astfel: echipa invingatoare 5 puncte (4 la victorie si bonusul ofensiv), echipa invinsa doua puncte (bonus ofensiv si bonus defensiv).

​Reglementarea respectiva a intrat in vigoare de ieri, insa la meciurile castigate de Baia Mare si Steaua nu s-a utilizat noua ecuatie de atribuire a punctajului bonus.

Alte știri din Rugby