Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Saudi Leaders Cup: FC Viitorul U17 - Al Hilal U17 5-2academiahagi.ro
21 Ian 2020

Saudi Leaders Cup: FC Viitorul U17 - Al Hilal U17 5-2

După succesul din prima zi cu Zenit St. Petersburg (3-1), FC Viitorul U17 a susținut, marți seară, al doilea meci din cadrul puternicei competiții internaționale Saudi Leaders Cup U17, care are loc în Arabia Saudită, la Riad. Adversara formației pregătite de Constantin Fălină și Ștefan Sandu a fost echipa gazdă Al Hilal, pe care constănțenii au învins-o doar la lovituri de departajare, în ciuda faptului ca au controlat jocul de la un capăt la altul.

După ce Bodișteanu a executat puțin peste poartă o lovitură liberă în min.8, Academia Hagi a deschis scorul în min.12 prin Luca Andronache, care a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Bodișteanu, 1-0. În min.27 Popescu a fost faultat un metru în careu de un jucător al gazdelor, însă centralul partidei a dictat lovitura liberă din afara suprafeței de pedeapsă! A executat Mălăele, care a trimis puțin peste poartă. Constănțenii ar fi putut intra la cabine cu avantaj mai consistent, însă Bodișteanu (min.35) a trimis alături în situație de unu la unu cu portarul Saad!

În partea a doua tot constănțenii au fost cei care au dictat ritmul partidei. Andronache a avut șansa desprinderii în min.57, când a trimis în brațele portarului Saad din interiorul careului. Apoi, în min.61, Maftei și-a încercat șansa de la distanță, însă din nou portarul gazdelor a intervenit eficient. Au urmat două ocazii rarisime pentru Academia Hagi: mai întâi Radaslavescu (min.69) a ratat singur cu portarul, iar apoi Mălăele (min.71) a trimis pe lângă portar și un fundaș saudit a respins de pe linia porții. Contrar cursului jocului, Al Hilal a reușit egalarea în min.73, când noul intrat Algomik Turki a speculat o indecizie a defensivei constănțene, 1-1. Constănțenii nu au acuzat șocul și au forțat golul victoriei, însă au avut ghinion în min.80+2, când Popescu a trimis cu capul și un jucător al gazdelor a salvat de pe linia porții.

A rămas 1-1, astfel că s-au executat lovituri de departajare pentru stabilirea formației care primește un punct suplimentar. Elevii lui Constantin Fălină au avut nervii mai tari și s-au impus cu 4-1. Au transformat Dănuleasa, Mălăele, Burnete și Popescu, iar portarul Dincă a parat două dintre cele trei execuții de la punctul cu var ale gazdelor.

 

FC Viitorul U17 (antrenori Constantin Fălină, Ștefan Sandu): Dincă - Maftei, Dănuleasa, Sîrbu (78 Lazăr), Mitulețu - Onuț (52 Radaslavescu), Popescu, Mălăele - Malama (41 Burnete), Andronache, Bodișteanu (66 Iorga).

 

sursa: academiahagi.ro

Alte știri din Juniori