Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Șapte medalii pentru tricolori la Campionatele Mondiale de Canotaj Under 19 și Under 23
31 Iul 2022

Șapte medalii pentru tricolori la Campionatele Mondiale de Canotaj Under 19 și Under 23

Comitetul Olimpic și Sportiv Român anunță că delegația României la Campionatele Mondiale de Canotaj Under 19 și Under 23 a obținut 7 medalii. Desfășurată în Italia, pe apele lacului Varese, competiția a constituit un bun prilej pentru canotorii români de a reafirma poziția de frunte în ierarhia pe națiuni. Ei au urcat de 7 ori pe podium și au dus România în primele 6 națiuni ale lumii la număr de medalii câștigate. 

În competiția Under19 echipajul de patru vâsle feminin -Andreea Todorica, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Ana-Maria Matran a obținut medalia de aur, în timp ce sportivele din echipajul de patru rame feminin -  Iuliana Isabela Boldea, Elena Silvia Mocanu, Andreea Nicoleta Dinu și Valentina Amalia Azoiței – au câștigat medalia de argint. Bronzul a fost cucerit de echipajul de patru plus unu rame feminin alcătuit din Narcisa-Florentina Negura, Andreea Petras, Beatrice Piseru, Georgiana Blanariu și Irina Lucia Andreea Despa, și de barca de patru rame masculin formată din Cosmin Iulian Pleșescu, Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Ștefan Dunca.

La Under 23 aurul a fost câștigat în proba de dublu vâsle feminin de Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Balauca, argintul de echipajul de patru vâsle feminin - Emanuela-Ioana Ciotau, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș, iar o medalie de bronz a fost adusă de echipajul de dublu rame masculin -  Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu.

În programul competițional al canotorilor urmează Campionatele Europene de Seniori de la Munchen din 9-14 august 2022.

Alte știri din Juniori