Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Șapte medalii la Europenele de juniori din CehiaStefan Racila / Mediafax Foto
24 Mai 2015

Șapte medalii la Europenele de juniori din Cehia

Delegația României a obținut șapte medalii, dintre care două de aur, două de argint și trei de bronz, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Racice (Cehia).

Medaliile de aur au fost câștigate de echipajele feminine patru vâsle (Larisa Elena Roșu, Nicoleta Ancuța Bodnar, Ana Maria Grăpinoiu și Simona Geanina Radiș; antrenor Bogdan Codrici), cu timpul de 6:58:886, și opt rame cu cârmaci (Mădălina Hegheș, Roxana Georgiana Parașcanu, Cristina Georgiana Sava, Anamaria Zaharia, Mădălina Gabriela Cașu, Lidia Viorica Roman, Andreea Ioana Budeanu, Monica Basanciuc, Andreea Cristina Ștefan; antrenor Viorel Talapan), cu timpul de 6:45:762.

Medaliile de argint le-au revenit sportivilor din echipajele: dublu vâsle feminin (Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu, antrenate de Mariana Maliș), cu rezultatul de 7:34:496, și patru rame masculin (Mihai Ianoș, Ioan Alexandru Bîrsan, Alexandru Ciprian Matinca, Cosmin Pascari, antrenor fiind Ion Despa), ce a încheiat în 6:23:416.

Medaliile de bronz au fost câștigate de echipajele: dublu rame feminin (Anca Elena Filip, Amalia Bereș, antrenor Sorin Băhnărel), cu timpul de 8:03:553; dublu rame masculin (Alexandru Petrișor Chioseaua și Ciprian Tudosă, antrenor Vasile Avrămia), înregistrat în 7:05:229; opt rame cu cârmaci masculin (Andrei Cristian Chichiriță, Mugurel Vasile Semciuc, Gicu Sava, Vlăduț Ionuț Brînză, Bogdan Nicu Bulie, Constantin Cristi Hirgau, Mihăiță Vasile Țigănescu, Mihai Chiruță, Adrian Petre Munteanu, antrenor Saulica Cuzmanovici), cronometrat în 6:08:685.

Echipajul de patru vâsle masculin (Simion Mutu; Constantin Stăuț, Robert Cătălin Dobrin și Cătălin Laurențiu Izvoranu) s-a clasat pe locul 5 din finala B

Cu acest bilanț, România a fost pe locul 3 în clasamentul pe medalii. Delegația condusă de antrenorul federal Dorin Alupei avea ca obiectiv câștigarea a trei medalii

La competiție au participat 481 de sportivi din 31 de țări, 295 la masculin și 186 la feminin, în 95 de echipaje la masculin și 64 la feminin.

Anul trecut, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Hazewinkel (Belgia), sportivii români au cucerit șase medalii de aur, una de argint și una de bronz.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Juniori