Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Șapte judoka români la Grand Slam-ul de la Tokyo AFP / Mediafax Foto
04 Dec 2014

Șapte judoka români la Grand Slam-ul de la Tokyo

Șapte judoka români vor participa la turneul internațional IJF Grand Slam de la Tokyo, care va avea loc pe 5, 6 și 7 decembrie.

La feminin vom fi reprezentați de Monica Ungureanu (cat. 48 kg), Andreea Chițu (52 kg), Corina Căprioriu și Loredana Ohâi (ambele la cat. 57 kg).

Ungureanu a câștigat recent Grand Prix-ul de la Qingdao (China), având o victorie anul acesta și în Grand Prix-ul de la Zagreb. Chițu, vicecampioană mondială la Celiabinsk, anul acesta, s-a impus în 2014 în Grand Prix-urile de la Tașkent și Jeju (Coreea de Sud), ocupând locul secund la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi 2014. Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a câștigat anul acesta Grand Prix-ul de la Tașkent, în timp ce pentru Ohâi cele mai bune performanțe din 2014 sunt locurile trei de la Grand Slam Tiumen și Grand Prix Zagreb.

Monica Ungureanu va lupta în primul tur la Tokyo cu israelianca Shira Rishony, Chițu va intra direct în optimi, contra învingătoarei dintre taiwaneza Lien Pei-Ju și Ecaterina Guica (Canada), Căprioriu o va înfrunta pe Catherine Beauchemin-Pinard (Canada), iar Ohâi pe nipona Anzu Yamamoto.

La masculin vor concura Robert Florian Papp (73 kg), Daniel Natea și Vlăduț Simionescu (ambii la cat. +100 kg). Natea are un succes în 2014, la Grand Slam Abu Dhabi, în timp ce la Grand Slam Baku și la Grand Prix Ulaanbaatar s-a clasat pe locul al treilea. Simionescu a obținut un loc doi la Grand Slam Abu Dhabi și o clasare pe trei la Grand Prix Zagreb.

Și Papp va da piept cu un canadian, Etienne Briand, Simionescu îl va înfrunta pe brazilianul David Moura, în timp ce Natea e calificat direct în optimi, unde adversar îi va fi japonezul Takeshi Ojitani sau sud-coreeanul Kim Soo-Whan.

La competiție vor lua startul 275 de sportivi, 151 la masculin și 124 la feminin, din 42 de țări.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Judo