Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Sanie pe pârtie naturală: Austriecii, campioni mondiali la proba de dubluHermann Sobe / Mediafax Foto
04 Feb 2017

Sanie pe pârtie naturală: Austriecii, campioni mondiali la proba de dublu

Astăzi, pe pârtia Bucovina din Vatra Dornei, s-a desfăşurat al doilea concurs din cadrul Campionatului Mondial de Sanie pe piste naturale. Este vorba despre proba de dublu la care au luat startul 13 naţiuni, printre care şi echipajul României format din sportivii Bogdan Moroșan și Ciprian Tăzlăoanu.

Concursul s-a desfăşurat pe durata unei singure manșe din cauza vremii nefavorabile, iar favoriții la titlu, respectiv italienii, au fost surclasați de austrieci. Astfel, locul I și titlul de Campioni Mondiali a fost adjudecat de echipa Austriei, formată din Rupert Brueggler și Tobias Angerer (1:21.16). Pe locul II s-au clasat italienii Patrick Pigneter și Florian Clara (1:21.94), iar locul III a fost ocupat de echipajul rusesc Aleksey Martyanov și Ivan Rodin (1:22.48). Echipajul României, format din Bogdan Moroșan și Ciprian Tăzlăoanu s-a clasat pe locul 11 cu timpul de 1:28.07.

Tot astăzi s-a desfășurat și prima manșă din probele de simplu feminin și simplu masculin, urmând ca mâine să aibe loc manșele finale din cadrul celor două competiții.  România este reprezentată la Campionatul Mondial de Sanie în probele de simplu de sportivii  Anișoara Hutopilă, Nicoleta Burlui, Adrian Filimon, Bogdan Moroșan, Ciprian Tăzloanu și Denis Ciobanuc.

La Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturală sunt prezenți Josef Fendt, președintele Federației Internaționale de Sanie, Nataliya Gart, președintele Federației Ruse de Sanie și Sorin Buta, președintele Federației Române de Bob și Sanie.

Pârtia Bucovina din Vatra  Dornei este amplasată la altitudinea de 960 de metri și se află între cele două pârtii de schi ale stațiunii, Veverița și Parc. Aici, competițiile sunt extrem de spectaculoase, pista de sanie fiind una dintre cele mai rapide și tehnice din Europa. În total, la Campionatul Mondial de sanie pe pârtie naturală participă peste 100 de sportivi din 19 țări.

Alte știri din Sporturi de iarnă