Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Echitație
Salonul Calului găzduiește singurul concurs internațional de sărituri peste obstacole al anului din RomâniaMircea Rosca / Mediafax Foto
04 Oct 2014

Salonul Calului găzduiește singurul concurs internațional de sărituri peste obstacole al anului din România

A treia ediție a Salonului Calului va găzdui, în intervalul 2-5 octombrie, la baza hipică Equestria de pe DN 1 Snagov - sat Tâncăbești, singurul concurs internațional de sărituri peste obstacole al anului din România, Grand Prix FEI CSI*. Concursul FEI - CSI* va culmina, duminică, cu Finala Gold Tour - Bucharest International Grand Prix, care va fi transmisă în direct la TVR, începând cu ora 14,30, informează un comunicat remis AGERPRES.

Competiția internațională propune 4 zile dedicate integral competițiilor sportive de înaltă performanță, acreditate internațional de către Federația internațională de echitație (FEI) în sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt așteptați călăreți și 100 de cai în competiție, din Franța, Austria, Bulgaria, Grecia, Croația, Turcia, care vor concura pe parcursul a 15 probe dotate cu premii în valoare totală de 16.000 euro.

Cele mai importante probe competiționale ale weekendului 4-5 octombrie includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes, Bronze Tour, Silver Tour și finala Gold Tour — Bucharest International Grand Prix. Personalitățile care au confirmat participarea la competițiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) — arbitru și șef de pistă internațional gr. III, Alexandru Iavorovski (România) — arbitru internațional, fost Secretar General al Federației Ecvestre din Turcia, acum în poziția de Președinte al Juriului, arbitri internaționali recunoscuți din Turcia, precum și reputatul comentator Cristian Țopescu, un susținător consacrat al Salonului Calului încă de la prima sa ediție.

Evenimentul a programat, în weekend-ul trecut, un amplu program de show-uri și spectacole ecvestre, alături de Competiția națională de sărituri peste obstacole (CSN). CSN a inclus 11 probe cu diferite niveluri de dificultate și de vârstă, inclusiv cele mai importante și cele mai premiate probe ale concursului, Trofeul Equestria, aflat la a doua ediție, respectiv Cupa Salonul Calului. Fondul de premiere din competiția națională s-a ridicat la 28.000 lei.

Trofeul Equestria a fost câștigat, sâmbăta trecută, de către Ionuț Ursache de la Clubul AER & Horses, cu calul Vienna, Trofeul Equestria fiindu-i înmânat câștigătorului probei de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României. Cupa Salonul Calului, cea de-a doua probă importantă a CSN, i-a revenit călărețului Norbert Schumann de la CSA Steaua cu calul Cooper Crek.

Prețurile biletelor la Concursul internațional de sărituri peste obstacole FEI CSI* Grand Prix se înscriu între 50 lei/ zi pentru adulți și 25 lei/ zi pentru copiii până la 12 ani. În sistemul de abonamente, prețurile sunt 80 lei/adulți, respectiv 40 lei pentru copiii până la 12 ani. Biletele se pot achiziționa pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, în rețeaua magazinelor Diverta (Diverta Mall Vitan, Diverta Magheru, Diverta Plaza, Diverta Unirea, Diverta Băneasa, Diverta Sun), magazinul Muzica (Calea Victoriei 41-43), Librăria 'Mihai Eminescu' (Bd. Regina Elisabeta nr.16), precum și la sediul clubului organizator Equestria (sat Tâncăbești, com. Snagov, pe DN 1).

Organizat de Clubul de Echitație Equestria aflat pe DN1 pe direcția Tâncăbești (Snagov), Salonul Calului și-a propus să consacre în România un model inspirat de Salon du Cheval, de la Paris.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Echitație