Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Șahtior Donețk a câștigat Supercupa UcraineiSportPictures.eu
22 Iul 2014

Șahtior Donețk a câștigat Supercupa Ucrainei

Disputată marți seară la Lvov, Supercupa Ucrainei la fotbal a însemnat, înainte de toate, un mesaj unificat al celor două mari rivale, Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

Deși văduvită de prezența în teren a șase jucători care nu au dorit să se întoarcă în țară, Șahtior a câștigat cu 2-0, ambele goluri venind pe finalul jocului, la grave erori de apărare comise de dinamoviști. Gladkyi a deschis scorul în minutul 71, acesta fiind un jucător care în sezonul anterior a evoluat, sub formă de împrumut, chiar la Karpaty Lvov. Apoi o nouă achiziție pentru Șahtior, brazilianul Marlos, a închis tabela în prelungiri și a adus a șasea Supercupa pentru Șahtior, sub comanda lui Mircea Lucescu.

Înainte de încheierea meciului, cele două galerii au intonat imnul Ucrainei, iar restul stadionului s-a raliat la acest demers naționalist.  Pe de altă parte, antrenorul român Mircea Lucescu a dorit să păstreze Șahtior Donețk în Ucraina, în perspectiva partidelor din Liga Campionilor, astfel că destinația vehiculată anterior, Arena Națională din București, nu este una veridică. 

Alte știri din Fotbal