Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Șah
Șahiștii rămân în plutonul fruntașAFP / Mediafax Foto
11 Aug 2014

Șahiștii rămân în plutonul fruntaș

Echipele naționale de șah ale României au continuat seria rezultatelor pozitive la Olimpiada Mondială care se dispută la Tromso, în Norvegia. Băieții au obținut o remiză de prestigiu, 2-2 cu puternica reprezentativă a Azerbaidjanului. La masa de joc au fost titularizați Lupulescu, Pârligras, Jianu și Nevednichy, fiecare dintre cei enumerați remizând cu șahiștii azeri.

România a ajuns la un total de 14 puncte acumulate în 9 runde, fapt pentru care se menține în plutonul fruntaș. China și Franța sunt primele clasate, cu câte 15 puncte, în timp ce în grupa țărilor cu câte 14 puncte se află, alături de noi, selecționatele din Ucraina, Azerbaidjan, Bulgaria și Ungaria. Departajate prin coeficient, România ocupă locul al șaptelea.

La fete, românia a dispus de Vietnam cu scorul de 2,5 la 1,5. Corina Peptan a remizat, iar punctele decisive au fost adjudecate de Cristina Foișor și Irina Bulmaga. Fetele noastre se află pe locul șase în clasament, cu 14 puncte, însă distanța față de lider este mai mare, Rusia fiind invincibilă până acum, cu un total de 18 puncte, maximum posibile. 

Alte știri din Șah