Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
SEHA League: Victorie mare pentru Steaua la debutRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Aug 2018

SEHA League: Victorie mare pentru Steaua la debut

Prima etapă a competiției regionale în care este angrenată echipa de handbal masculin Steaua a adus un succes important împotriva slovacilor de la Tatran Prešov, echipă care este angrenată și în EHF Champions League. Succesul este cu atât mai important cu cât militarii pierduseră cu câteva zile în urmă cu scorul de 28:21 partida disputată cu slovacii în turneul amical de la Doboj.

South East Handball Association (SEHA) League este o competiție ce a luat starul în 2011 cu 14 echipe, iar pentru ediția 2018-2019 reunește 10 formații din Belarus (Meshkov Brest), Croația (PPD Zagreb, Nexe Našice), Macedonia (Vardar Skopje, Metalurg Skopje), Serbia (Železničar Niš, Vojvodina Novi Sad), Slovacia (Tatran Prešov), Bosnia și Herzegovina (Izviđač Ljubuški) și Romania (Steaua București).

În partida disputată în Sala Polivalentă din Capitală, elevii lui Ovidiu Mihăilă au fost conduși permanent pe tabelă în prima repriză, ecartul ajungând spre finalul primelor 30 de minute la 5 goluri, 11:16, dar golul lui Humet a micșorat direrența cu care s-a intrat la cabine. După pauză, roș-albaștrii au intrat în teren mult mai determinați și cu 12 minute în care s-au dovedit net superiori slovacilor au obținut egalarea la 19, apoi egalitatea s-a menținut până la 24:24. Două reușite semnate de Milosevic, de la 9 metri, și Roşu, la capătul unui contraatac, au adus pentru prima dată echipa gazdă la conducere cu două goluri cu mai puțin de două minute înainte de final. Ultimele secunde au fost dramatice după ce Urban a redus din diferență, iar aruncarea lui Stanovsky cu două secunde înainte de ultima sirenă a fost parată de portarul Stănescu.

Scor final Steaua - Tatran Prešov 26:25 (12:16), o victorie de moral pentru steliști care etapa viitoare se vor deplasa pe 11 septembrie la Zagreb pentru meciul cu PPD, finalista ediției anterioare.

Golurile Stelei au fost înscrise de Roşu - 7, Humet, Grbovic – câte 4, Georgescu, Johansson – câte 3, Stavrositu - 2, K. Milosevic, Vegar, Vujic – câte 1 gol.

Alte știri din Handbal