Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
SAP Tennis Analytics: aplicația care poate revoluționa lumea tenisuluiMihai Dascalescu / Mediafax Foto
21 Sep 2015

SAP Tennis Analytics: aplicația care poate revoluționa lumea tenisului

Federația de Tenis Femin și SAP au dezvoltat printr-un efort comun, o aplicație customizată de business intelligence pentru antrenorii de tenis, care în felul acesta pot primi date analitice în timp real, direct de pe terenul de tenis. Aplicația se numește SAP® Tennis Analytics și este proiectată special pentru Federația de Tenis Femin, putând fi accesată exclusiv de pe tabletele autorizate marca WTA.

Aplicația rulează în baza de date SAP HANA și pentru prima dată oferă posibilitatea jucătorilor și antrenorilor să analizeze în timp real performanța de pe teren și în consecință, să-și optimizeze strategia. Acest lucru poate face direct diferența între câștigarea sau pierderea punctelor viitoare sau chiar a întregului campionat.

Astfel, pe parcursul anului 2014, experții SAP au lucrat în strânsă legătură cu antrenori și jucători, pentru a identifica informațiile estențiale ce pot contribui la creșterea performanței, precum: statistici comparative în privința jucătorilor, actualizate la fiecare 15 secunde, direcția și performanța servelor sau plasarea în teren.  Ca rezultat al acestei abordări inovative, tehnologia dezvoltată culege date de la arbitrii și de la cele 10 camere instalate, le trimite în SAP HANA Cloud, unde sunt procesate și trimise mai departe pe tablete.

În plus, față de instrumentele destinate zonei de coaching, SAP a dezvoltat și o aplicație mobilă oficială pentru Finala WTA, prin intermediul căreia,  fani din întreaga lume pot avea acces la conținut exclusiv, știri, reluări, sondaje și statistici, profilele jucătorilor, alături de informații despre turneu sau bilete. Fanii din Singapore vor putea, de asemenea, să urmărească toate activitățile legate de finala WTA pe canalele social media, direct în perimetrul Fan Zone.

Aplicația SAP® Tennis Analytics reprezintă o altă mișcare cu rezonanță în lumea analizei performanțelor sportive. De-a lungul ultimilor ani, SAP s-a concentrat tot mai mult pe transformarea industriei de media, sport și divertisment cu ajutorul tehnologiilor inovative care îmbunătățesc performanța jucătorilor și a echipelor, cresc gradul de implicare a fanilor și simplifică operațiunile desfășurate de cluburile sportive. În prezent, SAP colaborează cu succes cu organizații și asociații sportive recunoscute la nivel mondial, din sporturi precum navigație, golf, Formula 1, cricket, fotbal american, baseball, tenis, baschet și fotbal.

Alte știri din Business sport