Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
S-au stabilit adversarii României pentru calificările la EuroBasket 2021Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Iul 2019

S-au stabilit adversarii României pentru calificările la EuroBasket 2021

După o tragere la sorți care s-a disputat la Munchen, s-au stabilit adversarii naționalelor României în drumul spre campionatele europene de seniori din 2021.

La feminin, au fost stabilite sase grupe formate din 4 echipe si trei grupe formate din 3 echipe. Spania si Franta sunt calificate direct, din postura de tari organizatoare. Acvilele vor face parte din Grupa D, alaturi de Italia, Cehia si Danemarca. Se califica la Campionatul European cele 9 castigatoare ale grupelor si primele 5 echipe din ierarhia punctelor obtinute de ocupantele locurilor 2 (pentru alcatuirea acestei ierarhii, in cazul grupelor formate din patru echipe, rezultatele meciurilor cu ocupantele locului 4 nu vor fi luate in considerare). 

Meciurile se vor juca in trei "ferestre" (fiecare include doua partide): noiembrie 2019, noiembrie 2020 si februarie 2021.

 

In cazul in care va trece de ultima faza a pre-calificarilor (unde se dueleaza cu Slovacia si Cipru luna viitoare), nationala masculina va intalni trei forte ale baschetului mondial in calificarile pentru EuroBasket 2021. Sortii au decis ca echipa calificata din grupa Romaniei de pre-calificari va ajunge in Grupa A a calificarilor, acolo unde va juca impotriva Spaniei, Israelului si Poloniei. Se vor califica la EuroBasket 2021 primele trei echipe din grupa.

Meciurile se vor juca in trei "ferestre" (fiecare include doua partide): februarie 2020, noiembrie 2020 si februarie 2021.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet